USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Siverek’te Bir Doktora Şiddet İş Bırakma Eylemiyle Protesto Edildi

Siverek’te Bir Doktora Şiddet İş Bırakma Eylemiyle Protesto Edildi
12-04-2022 18:38

Siverek ilçesinde görev yapan doktorlar, dün bir hasta tarafından saldırıya uğrayan meslektaşları için bir günlük iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Alınan bilgilere göre Siverek Devlet Hastanesinde görev yapan Dâhiliye Uzmanı Münir Kaya bir hasta tarafından saldırıya uğradı.

Meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınamak amacıyla Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar bir günlüğüne greve giderek, Hastane önünde bir basın açıklaması okudu. Doktorlar adına basın açıklamasını Dr. Ramazan Acıroğlu okudu. Acıroğlu,” Dün sabah saatlerinde Siverek Devlet Hastanemiz de poliklinik hizmeti veren, görevi başında bir dâhiliye uzmanımız saldırıya uğramıştır.

Konu Hekim Sen avukatları tarafından derhal takibe alınmış ve hukuki süreç başlatılmıştır. Yine meslektaşımız ile Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Osman Yüksekyayla irtibata geçmiş, hukuki yardım teklif etmiş ve doktorumuzun yanında olduklarını beyan etmiştir. Onlara da duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz.

Artık hiç bir hekim ve sağlık çalışanı tek başına değildir, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yapılacak her türlü şiddet olayında tepkimizin artarak devam edeceğinin bilinmesini istiyoruz. Artık hekimler için kimse yoksa da, hekimler için biz hekimler varız.

Sayın Sağlık Bakanlığı; Şiddete karşı, bu şekilde adeta vurdumduymaz davranarak her geçen gün şiddetin artmasına destek olmuş oluyorsunuz. Zira koruyucu önlem önerilerimizi dikkate almıyor, hekimin hak ettiği saygınlık için gerekenleri yapamıyorsunuz.

Şiddete uğrayan her hekim ve sağlık çalışanının ahında bu nedenle payınız oluyor. Yine aldığımız bilgiler dâhilinde saldırganın adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Görevi başında bir kamu görevlisinin ve bir hekimin boğazının sıkılarak şiddete maruz kalmasının sonucu adli kontrol uygulanması, kamu vicdanını yaralamıştır. Hekim Sen Yönetim kurulunun aldığı 46 sayılı sürekli karara göre, hekime karşı yapılacak herhangi bir hakaret/cebir/darp durumunda derhal o kurumda bir sonraki gün iş bırakma eylemi yapılır. Gerekirse iş bırakma eylemine olayın olduğu ilçedeki tüm sağlık kurumları hatta ildeki tüm sağlık kurumları katılabilir. Şimdilik iş bırakma eylemini sadece Siverek Devlet Hastanesin de yapıyoruz ama şiddet olaylarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmadığını gördüğümüz anda tüm ilde iş bırakma konusunda kararlı olduğumuzu bilmenizi isteriz. Biz Hekim Sen olarak siz sayın yöneticilerimizi birazcık düşünmeye davet edebilmek adına bugün 12 Nisan salı günü şimdilik sadece Siverek Devlet Hastanesin de iş bırakıyoruz. Özet olarak Acil Polikliniği ve servisler dışında hiç bir yerde hizmet verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ