USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVEREK’TE DOĞADAN TOPLADIKLARIYLA AİLELERİNİ GEÇİNDİRİYORLAR

SİVEREK’TE DOĞADAN TOPLADIKLARIYLA AİLELERİNİ GEÇİNDİRİYORLAR
23-03-2022 17:04

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bahar aylarının gelmesiyle doğada yetişen bitkileri toplayan kadınlar, kazandıklarıyla ailelerini geçindiriyor.

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen kenger, yarpuz, rüşvat ve yarpuz gibi bitkiler, yöresel yemeklere lezzet katarken kadınların da geçim kaynağı oluyor.

Kadın istihdamının en düşük seviyede olduğu kentlerin başında gelen Siverek ilçesindeki çok sayıda kadın, sabahın erken mesaiye başlıyor.

Geç saatlere kadar kırsal alanda kenger, yarpuz, rüşvat ve yarpuz toplayanlar, topladıkları doğal bitkileri pazarcılara satıyor.

Binbir emek ve zahmet toplanarak satılan ürünlerden günlük 70 lira kazanılıyor.

Yıllardır topladığı doğal bitkilerle aile bütçesine katkı sunduğunu dile getiren Semran Çiftçi, Siverek Son Haber muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti

“Şu anda 55 yaşındayım ama ben daha genç kız iken her yıl bahar aylarında bu bitkileri toplayıp satarak aile bütçesine katkı sunuyordum. 10 yaşımdan beridir doğada yetişen bu nadide bitkileri topluyorum. Mart ayından Nisan ayının sonuna kadar bazen Haziran ayına kadar bu bitkileri toplamaya devam ederiz. Günde 60 ile 70 TL arasında para kazanıyoruz. Memlekette başka iş olmadığı için sermaye koymadan iki ay bu bitkilerden para kazanıp ailemin geçimine katkı sağlıyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ