USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVEREK’TE DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

SİVEREK’TE DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
16-05-2019 20:53

PARKTA DUYGUDAŞLIK ETKİNLİĞİ DÜZELMENDİ

Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın artması amacıyla, Engelliler Haftası kutlanmaya devam ediyor. Çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerde hafta boyunca çeşitlik etkinlikler düzenleniyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek engelliler Derneği öncülüğünde ilçenin Hürriyet caddesi üzerinde bulunan Lezgo parkında empati etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, İlçe emniyet müdürü Teoman Yıldırım, Askeri yetkililer, Belediye Özel kalem müdürü Hasan Karakaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Metin Sürücü ile daire müdürleri katıldı.

Etkinlik kapsamında Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürü Metin Sürücü tekerlekli sandalyeye oturarak dolaştı, Belediye özel kalem müdürü Hasan karakaş’ın gözleri bağlanarak görme engelli empatisi kuruldu.

Vakıf müdürü Sürücü yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Birkaç dakikalığına da olsa tekerlekli sandalyede oturmak çok zor oldu. Allah engellilerimizin yardımcısı olsun”

Belediye özel kalem müdürü Hasan Karakaş “ gözlerim siyah bir bezle bağlandı, elimde ki engelli bastonuyla yönümü bulmaya çalıştım çok zordu kap karanlık bir dünya. Hepimizin engellilerimizin yoluna konulan engelleri birlikte kaldırmamız lazım” dedi.

Siverek engelliler derneği Başkanı Feridun Şenateş, etkinliğin amacı engellilerle sağlıklı insanları bir araya getirip bir kaç dakikalık empati kurmalarını sağlamaktı. Dernek olarak şunu diyoruz yollarımıza engel koymayın bize en büyük desteği vermiş olursunuz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ