USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Siverek’te tapusu ve icarı olmayan vatandaşa rekor ceza

Siverek’te tapusu ve icarı olmayan vatandaşa rekor ceza
07-01-2023 17:30

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde adına icar ve tapu dahi olmadığını öne süren vatandaş, Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) tarafından gelen rekor cezalarla şoka uğradı.

Bir süre önce hakkında icra takibi olduğunu öğrenen Mahmut Sabırdan, sebebini öğrenmek için yaptığı araştırmada gerekçesinin kaçak elektrik olduğunu öğrendi.

Araştırmaya devam eden Sabırdan’a DEDAŞ ekiplerince Ağustos ayında tarımsal sulama ve enerjiyi kaçak kullandığı iddiasıyla 574 bin 833 ceza yazıldığı bilgisi verildi.

Soluğu avukatlık bürosunda alan Mahmut Sabırdan, konuyu avukat aracılığıyla yargıya taşıdı.

İlk dava süreci tamamlanmadan Aralık ayında yeni bir tebligat alan vatandaş, Şanlıurfa 2. İcra Dairesinden 642 bin 114 liralık ilamsız ödeme emriyle karşılaştı.

Sabırdan, her iki dosyadan 1 milyon 216 bin liralık cezanın iptali için hukuk mücadelesine devam edeceğini söyledi.

Adına herhangi bir tapu dahi olmadığını belirten Mahmut Sabırdan, “Aslında bunun araştırması çok kolaydır. Gerek tapu müdürlüğünden gerek ilçe tarım müdürlüğünden sorulabilir. Adıma tapu olmadığı gibi çiftçi kayıt sisteminde de ismim yok. Adıyaman yolundaki bir tarlada adıma tarımsal sulama amaçlı kuyu açılmış ve o kuyuda kaçak elektrik kullanılmış. Bunu da gelen tebligat ile öğreniyorum. Tarla kime ait bilmiyorum. Toplamda 1 milyon 216 bin liralık ceza var ve icraya vermişler ki zaten bu parayı ödeyecek durumda da değilim. Avukat aracılığıyla itiraz ettim. Durduk yere psikolojimi bozdular.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ