USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVEREK’TE ZAMLARA VE ARTAN MALİYETLERE İNAT EKMEĞİN FİYATINI DÜŞÜRDÜ

SİVEREK’TE ZAMLARA VE ARTAN MALİYETLERE İNAT EKMEĞİN FİYATINI DÜŞÜRDÜ
24-03-2022 15:22

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir fırıncı, son günlerde ekmeğe yeni zam tartışmaları sürerken artan maliyetlere inat ekmeğin fiyatında indirime gitti.

Kale Mahallesi’nde bir fırıncı, son zamla birlikte 3,5 liraya satılan ekmeğin 5 liraya yükseltilmesine tepki göstererek ekmeğin fiyatını indirdi.

Tüm fırınlarda 3,5 liraya satılan ekmeğin fiyatını 2,5 liraya düşüren esnaf, ekmek fiyatını değiştirmeyi de düşünmüyor.

Mahalle sakinleri ve çevre esnafı durumdan duydukları memnuniyeti dile getirirken diğer esnafların da örnek almasını istedi.

Herkesin son dönemlerde artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu dile getiren esnaf Erkan Yalay, kimsenin vatandaşı düşünmediğini öne sürdü.

Artan maliyet ve zamlara inat ekmek fiyatında indirime gittiğini belirten Yalay, “Ben şu anda devlet destekli un kullanıyorum ki çalışan konusunda da kısıtlamaya giderek ekmeğin fiyatında indirim yaptım. Devlet destekli un fiyatı böyle devam ettiği sürece ben bu fiyatı uygulamaya devam edeceğim. Şu an ekmek fiyatı 3,5 lira ama 5 liraya yükseltilmesi konuşuluyor ben ise 2,5 liradan vermeye devam edeceğim. Bu fiyattan satarken bile yevmiyemiz çıkıyor ki değişen bir şey olmuyor. Diğer meslektaşlarımızın maliyetlerinin yüksek olmasının temel sebebi fazla işçi çalıştırmasından kaynaklanıyor. Tavsiyem çalışan konusunda kısıtlamaya gitmeleridir. Çalışan sayısını azaltarak bunu indirim olarak uygulayabilirler.” dedi.

Esnafa teşekkür eden mahalle sakinlerinden Sinan Özkalender, “Ekmek fiyatının 5 lira olacağı konuşulurken mahallemiz fırıncısının indirimi diğer esnaflara örnek olmalıdır. Bu pahalılıkta ekmeğin fiyatını indiren Erkan beye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ