USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Soğuyan Havalarla Birlikte Aktarlarda "Grip Mesaisi" Başladı

Havaların soğumasıyla birlikte Gaziantep’te vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve gribal hastalıklardan korunmak için hangi bitkisel ürünleri tercih ediyor?

Soğuyan Havalarla Birlikte Aktarlarda "Grip Mesaisi" Başladı
24-10-2024 16:30
GAZİANTEP

Gaziantep’te hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar, başta tarihi Almacı Pazarı ve Kürkçü Hanı olmak üzere bitkisel ürünler satan aktarlara yöneldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ıhlamur, zerdeçal, zencefil ve kış çayı gibi şifalı bitkiler en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Aktarlar, soğuyan havalarla birlikte satışlarının arttığını ve vatandaşların doğal ürünlere yöneldiğini belirtiyor.

Bağışıklığı Güçlendiren Bitkiler

Aktar Emin Taşdemir, vatandaşların soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için doktora gitmeden önce doğal çözümler aradığını ve bitkisel ürünlere büyük rağbet gösterdiğini belirtti. Taşdemir, “Bu sene kış soğuk geçecek gibi görünüyor. Müşterilerimize ıhlamur, zerdeçal, zencefil, zahter ve tarçın gibi ürünler öneriyoruz. Boğaz ağrılarına zahter, enfeksiyonlar için dut kurusu, öksürük için ise zencefil ve zerdeçal karışımları etkili oluyor” dedi.

Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı Bitkisel Çözümler

Aktar Sedat Akbayram, soğuk havaların başlamasıyla gribe yakalananların sayısının arttığını ve bu nedenle aktarlara olan ilginin yükseldiğini belirtti. Akbayram, “Vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek ve gribe yakalanmamak için ıhlamur, ada çayı ve zahter gibi bitkisel ürünleri tercih ediyor. Bu bitkiler vücut direncini artırıyor ve hastalıklara karşı koruma sağlıyor” dedi. Kış aylarında tarçın, zerdeçal ve zencefil gibi bitkilerden oluşan karışımların önemine vurgu yaptı.

Kış Çayları ve Doğal Macunlar Tercih Ediliyor

Aktar Bülent Bilici ise gribal hastalıkların yaygınlaşmasıyla vatandaşların aktarlara yöneldiğini belirtti. Bilici, “Müşterilerimiz ıhlamur, zencefil, zerdeçal gibi bitkisel ürünlere büyük ilgi gösteriyor. Biz de bu bitkilerden kış çayları ve özel macunlar hazırlıyoruz. İlaçların yan etkileri nedeniyle insanlar daha çok doğal ürünleri tercih ediyor” diye konuştu. Ancak Bilici, her zaman doktorların tavsiyelerine uyulması gerektiğini de vurguladı.

Soğuk Havalarla Birlikte Artan Talepler

Gaziantep’te soğuyan hava ile birlikte artan hastalık riski, vatandaşların bağışıklık sistemini doğal yöntemlerle güçlendirme eğilimini artırdı. Aktarlarda ıhlamur, zerdeçal, zencefil gibi bitkiler büyük talep görürken, bu doğal ürünlerin kış hastalıklarına karşı etkili olduğu düşünülüyor. Doğal yollarla hastalıklardan korunmak isteyenlerin ilk durağı aktarlarda, kış çayları ve özel karışımlar hızla tükendiği belirtiliyor.

“Havalar soğur soğumaz vatandaşlar aktarlara koşuyor, en çok tercih edilen ürünler arasında ıhlamur, zerdeçal ve zencefil var.” Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ