USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

Sur'da Sonbahar Turizmi: Asırlık Tarihe Yoğun İlgi

10 bin yıldır aralıksız yaşamın sürdüğü Sur ilçesi, sonbaharda turist akınına uğradı. Tur grupları bölgeye neden bu kadar ilgi gösteriyor? Ziyaretçilerin dikkatini çeken tarihi yapılar hangileri? detaylar haberimizde

Sur'da Sonbahar Turizmi: Asırlık Tarihe Yoğun İlgi
28-10-2024 10:30
DİYARBAKIR

10 Bin Yıllık Tarihin Eşiğinde Bir İlçe: Sur

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesi, 10 bin yıllık kesintisiz yaşamıyla dünya genelinde önemli bir yerleşim merkezi olarak biliniyor. Sonbahar mevsimiyle birlikte ilçede adeta bir turizm bereketi yaşanıyor. İlk kez Sur'u ziyaret eden turistler, tarihi yapıları, dar sokakları ve bölgenin kültürel dokusunu keşfederken büyük bir hayranlık duyuyor.

Filistin’in Eriha Kentinden Sonra En Eski Yerleşim Yeri

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Filistin'in Eriha kentinden sonra ikinci sırada yer alan Sur, tarih boyunca Amedi, Amidi, Amida ve Diyarbekir gibi çeşitli isimlerle anıldı. Bugün ise Diyarbakır adıyla bilinen bu kadim şehir, tur gruplarının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Ziyaretçiler, Sur’un tarihi mekanlarını fotoğraflıyor, kültürel mirası yakından tanıma fırsatı buluyor.

“Ulu Cami ve On Gözlü Köprü’yi Görmek Harikaydı”

Çanakkale’den gelen Sabriye Karaca, bölgeye tur kapsamında gerçekleştirdikleri seyahatte Diyarbakır’a geldiklerini belirterek, “Burayı çok merak ediyorduk. Ulu Cami ve On Gözlü Köprü’yü görmek harikaydı. Dört Ayaklı Minare’yi de çok merak ediyordum ve fotoğraflarımızı çektik. Diyarbakır, düşündüğümden çok daha güzel bir şehir” dedi.

“Terör de bittikten sonra hakikaten gelip görmeye değer”

“İnsanların Sıcak Kanlılığı Bizi Çok Etkiledi”

Karaca, bölgedeki sıcak kanlı insanlardan ve turizmin canlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Turlarımıza 55 kişi katıldık, alışveriş yaparak şehri keşfetmeye başladık. Diyarbakır ve Mardin beklediğimden çok daha güzel ve güvenli. Terör olaylarının sona ermesiyle birlikte bölgenin tekrar turizm merkezi haline geldiğini görmek sevindirici” diye konuştu.

“Hayalimdeki Şehri Nihayet Gördüm”

Bir diğer ziyaretçi Ayten Bayram ise Diyarbakır’a ilk kez geldiğini ve beklediğinden daha fazla etkilendiğini söyledi. “Televizyonda hep izlerdim, görmek için sabırsızlanıyordum. Kent gerçekten büyüleyici. Esnafın sıcak karşılaması bizi çok mutlu etti” dedi. Adana’dan gelen Hülya Ilıkoba da Sur’daki tarihi surları ve On Gözlü Köprü’yü gezdikten sonra şehri çok beğendiğini belirtti. “Şehir temiz, güzel ve insanları oldukça misafirperver” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Diyarbakır’da Turizm Canlanıyor

Diyarbakır’ın tarihi zenginliği ve kültürel mirası, yerli turistlerin yanı sıra farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler için de keşif dolu bir deneyim sunuyor. Bölgenin kültürel zenginliklerini tanımak ve tarihi atmosferini solumak isteyen herkes için Sur, adeta bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Turistlerin ilgisi, bölgenin ekonomisini canlandırırken, yerel esnaf da bu hareketlilikten memnun. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ