USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Gaziantep'te Ekmek Fabrikası Açılışında Konuştu

Kimler üretimle Türkiye’nin geleceğine katkı sunuyor? Bakan Yumaklı, Gaziantep’te açılışını yaptığı ekmek fabrikasında üretim ve hizmetin önemine nasıl dikkat çekti?

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Gaziantep'te Ekmek Fabrikası Açılışında Konuştu
29-09-2024 08:00

Gaziantep’te Yeni Ekmek Fabrikası Açıldı

Gaziantep’te, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ekmek fabrikasının açılış töreni gerçekleştirildi. Bakan Yumaklı, açılışta yaptığı konuşmada, bu gibi tesislerin Türkiye’nin geleceği açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. Yumaklı, “Kimler üretiyorsa, kimler bu memleket için taş üzerine taş koymaya gayret ediyorsa bizler hemen onların yanında olacağız” diyerek, üretimin ve emeğin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Buğday, Anadolu’nun Öz Ürünü

Konuşmasında Anadolu’nun öz ve stratejik ürünü olan buğdaya da dikkat çeken Bakan Yumaklı, buğdayın Türkiye’nin tarımsal üretiminde ne denli önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Yumaklı, “Buğday, Anadolu’nun öz ürünü ve bu topraklarda asırlardır yetiştirilen bir değer. Bu tesisler ve benzeri yatırımlar, üretimde kendimize yeterliliğimizi daha da artıracak” dedi. Bu çerçevede açılışı yapılan ekmek fabrikasının da ülkenin gıda güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Vizyonuna Katkı

Bakan Yumaklı, açılışta Türkiye Yüzyılı Vizyonu’na değinerek, bu gibi projelerin ülkenin geleceğine yönelik önemli katkılar sunduğunu belirtti. “Bizler, icraatlarımızla konuşuyoruz, 'mış gibi' yapanlardan olmadık, olmayacağız. Türkiye Yüzyılı Vizyonu’na gönül veren herkesin yanındayız” diyen Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla ülkenin son 22 yılda kat ettiği yolun Türkiye’nin geleceğinde daha büyük adımlarla devam edeceğini vurguladı.

Gaziantep’e Hizmet Vurgusu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kent için yaptığı hizmetleri de takdir eden Bakan Yumaklı, bu tür yatırımların halkın yaşam kalitesini artırma noktasında çok önemli olduğunu söyledi. “Fatma Şahin, Gaziantep’e önemli hizmetler kazandırdı, bu fabrikayla da şehrin ihtiyaçlarına cevap veriyor” dedi. Ayrıca, halkın ihtiyaçlarını karşılayan bu tür projelerin gelecekte daha da artacağını ifade etti.

Açılış Töreninde Üst Düzey Katılım

Fabrikanın açılış törenine, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer katıldı. Bakan Yumaklı, kurdele kesimi sonrası fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ekmek fabrikasının, bölgedeki üretimi artıracağı ve istihdam sağlayacağı vurgulandı.

Bakan Yumaklı Cenaze Namazına Katıldı

Açılış töreninin ardından Bakan Yumaklı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik’in vefat eden ablası Şükriye Bozgeyik Hedef’in cenaze namazına katıldı. Şireci Camisi'nde kılınan namazın ardından Bakan Yumaklı, taziyelerini iletti ve Bozgeyik ailesine başsağlığı diledi.

“Bizler icraatlarımızla konuşuyoruz, ‘mış gibi’ yapanlardan olmadık, olmayacağız.” – AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ