USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teröre Karşı Azim ve Kararlılık Vurgusu

12 kahraman polisin şehit düştüğü o acı gün nasıl anıldı? Teröre karşı verilen bu mücadelede gelinen nokta nedir? Cizre’de düzenlenen anma töreni, bu kararlılığın bir simgesi mi?

Teröre Karşı Azim ve Kararlılık Vurgusu
27-08-2024 10:30

Cizre’de Şehitler İçin Duygusal Tören

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 8 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen 12 polis, düzenlenen törenle anıldı. Tören, saldırının gerçekleştiği Konak Mahallesi’nde, o dönem Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasının yerinde inşa edilen "Şehitler Anıtı ve Parkı"nda yapıldı. Anma etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı; ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dualar okundu.

Kaymakam Baycar’dan Kararlılık Mesajı

Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, tören sırasında yaptığı konuşmada, terörle mücadelede gelinen noktaya dikkat çekerek, eskiye göre bölgede barış ve huzur ortamının sağlandığını belirtti. Baycar, “Bugün burada huzurla, refah ve barış içerisinde yaşıyorsak tüm şehitlerimizin sayesinde” diyerek, şehitlerin ülkeye sağladığı katkıları vurguladı. Terörle mücadelenin, son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğini de kararlılıkla ifade etti.

“Terör Örgütünü Bitirme Azmindeyiz”

“Her ne şart altında olursa olsun bayrağımızı her zaman dalgalandıracağız. Terör örgütünü bitirme azim ve kararlılığındayız. Yurt içinde yok denecek kadar az bir seviyeye indirdik ve çok şükür yurt içinde de yurt dışında da tamamen etkisiz hale getirecek kudret ve iradeye sahibiz.”

Kaymakam Baycar’ın bu sözleri, terörle mücadeledeki kararlılığı ve gelinen başarı noktasını açıkça ortaya koyuyor. Bu kararlılık, sadece Cizre’de değil, tüm ülkede terörle mücadelede güçlü bir duruşun göstergesi olarak algılanıyor.

Anıta Karanfil Bırakıldı

Törenin sonunda katılımcılar, şehitlerin anısına "Şehitler Anıtı"na karanfiller bıraktı. Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Elmalı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile birçok vatandaş bu anlamlı etkinlikte yer aldı. Şehitler için yapılan bu tören, toplumsal bir dayanışmanın ve şehitlere duyulan derin saygının bir yansıması oldu.

Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Cizre’de düzenlenen bu anma töreni, teröre karşı verilen mücadelenin önemini bir kez daha hatırlattı. Şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere, katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı törende, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bu tür etkinlikler, toplumun teröre karşı kenetlenmesini ve şehitlere olan vefa borcunu ifade etmesi açısından büyük önem taşıyor.

Şehitlerin Anısı, Terörle Mücadelede İlham Kaynağı Oluyor

Şırnak’ta düzenlenen bu anma töreni, şehitlerin anısının yaşatılmasının yanı sıra terörle mücadelede ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar’ın da belirttiği gibi, bu topraklarda bayrağın dalgalanması için verilen mücadele, şehitlerin mirası olarak devam ediyor. Bu kararlılık ve azim, ülkenin dört bir yanında süren terörle mücadele operasyonlarında da kendini gösteriyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7