USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tıp Öğrencilerinden Kefenli Protesto

Sağlık Çalışanları ve Öğrencilerden İsrail'in Filistin Politikasına Tepki: Kefen ve Kanlı Önlüklerle Mesaj

Tıp Öğrencilerinden Kefenli Protesto
22-11-2023 19:30

Dicle Üniversitesi'nden Filistin'deki Hastane Bombalamalarına Kefenli Protesto

İsrail-Filistin Çatışması Üzerine Dicle Üniversitesi'nden Protesto

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'deki hastaneleri hedef almasına yönelik, 7 Ekim'de başlayan ve 47'nci gününde devam eden İsrail-Filistin savaşına kefenli ve kanlı önlüklerle protesto düzenledi. Protesto, Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

5. Sınıf Öğrencisi Murat Önen'in Çağrısı

Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde toplanan öğrenci ve sağlıkçılar adına konuşan 5. sınıf öğrencisi Murat Önen, İsrailli yöneticilerin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini vurgulayarak çağrıda bulundu. Önen, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını ve katliamlarına kılıf bulmak için yalanlar söylediğini ifade etti.

İsrail'in Eylemlerine Karşı Uluslararası Topluma Çağrı

Önen, İsrail'in hastaneleri bombalamasına karşı dünyanın tepkisini beklediklerini belirtti ve özgür dünyayı işgalci İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırdı. Ayrıca, Gazze'de tedavi imkanlarının tükendiğine ve sağlık kurumlarının bombalandığına dikkat çekerek uluslararası toplumun vicdanına seslendi.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısının Açıklamaları

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Eşref Araç, savaş koşullarında hastanelerin hedef alınmaması gerektiğini vurgulayarak, Gazze'deki sağlık çalışanlarına desteklerini ifade etti. Araç, İsrail'in eylemlerinin insan haklarına aykırı olduğunu belirtti ve Siyonizm'in vahşetine tepki gösterdi.

```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ