USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trump, Suikast Girişiminin Ardından İlk Kez Halk Karşısında

Donald Trump, Milwaukee'deki Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde İlk Defa Sahneye Çıktı

Trump, Suikast Girişiminin Ardından İlk Kez Halk Karşısında
16-07-2024 16:00
ANKARA

ABD Başkan Adayı Trump'a Silahlı Saldırı

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, suikast girişiminin ardından halkın karşısına çıkarak güven tazeledi. Milwaukee'de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde yaptığı konuşma, dikkatleri üzerine çekti.

Trump'a Suikast Girişimi

Suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks'un kayıtlı bir Cumhuriyetçi olduğu ortaya çıktı. Trump, saldırı sırasında başını hafifçe sağa çevirmeseydi hayatını kaybedebileceğini belirtti. Peki, bu saldırı nasıl gerçekleşti?

ABD'de Başkan ve Başkan Adaylarına Yönelik Suikastlar

ABD'de başkan ve başkan adaylarına yönelik suikast girişimleri tarihin her döneminde endişe yaratmıştır. Bu olay, ABD siyasetinin tehlikeli yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. FBI, olayın ardından yaptığı açıklamada saldırının bir suikast girişimi olduğunu doğruladı.

Trump'ın Başkan Yardımcısı Adayı J.D. Vance

Trump, başkan yardımcısı adayının Cumhuriyetçi Senatör James David Vance olduğunu açıkladı. Kongre katılımcıları Trump'ı alkışlar ve çığlıklarla karşılarken, eski Başkan da gülümseyerek onları selamladı. Bu durum, Trump'ın destekçilerinin yanında olduğunu ve mücadeleden vazgeçmediğini gösteriyor.

Eski ABD Başkanı Trump, "Eğer başımı sağa çevirmemiş olsaydım şu an burada olamayacaktım," dedi.

Suikast Girişiminin Ardından İlk Konuşma

Kulağında bandajla kongreye katılan Trump, yanında başkan yardımcı adayı J.D. Vance ile birlikte sahneye çıktı. Kongrede yaptığı konuşmada saldırıya ve geleceğe yönelik planlarına değinen Trump, destekçilerinden büyük alkış aldı. Suikast girişiminin ardından yapılan bu ilk halka açık konuşma, Trump'ın gücünü ve kararlılığını gösterdi.

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

Trump'ın bu olayın ardından halkın karşısına çıkması, Cumhuriyetçi Parti'nin desteğini pekiştirdi. Önümüzdeki seçim sürecinde Trump ve ekibinin nasıl bir strateji izleyeceği merakla bekleniyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.08.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ