USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TSKB'den Depremden Etkilenen Firmaların Yeşil Yatırımlarına Destek

TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil yatırımlarını nasıl destekleyecek? İmzalanan yeni kredi anlaşmasının detayları nelerdir?

TSKB'den Depremden Etkilenen Firmaların Yeşil Yatırımlarına Destek
18-07-2024 12:45
ANKARA

Uluslararası İş Birlikleri ile Sürdürülebilir Gelecek

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve İtalyan Kamu Kalkınma Bankası (CDP) ile birlikte, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek amacıyla 100 milyon avroluk bir kredi anlaşmasına imza attı. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bu anlaşmanın uluslararası güçlü iş birliklerinin sürdürülebilir bir geleceğe hizmet ettiğini vurguladı.

Murat Bilgiç. “Yürüttüğümüz uluslararası güçlü iş birlikleri ile sürdürülebilir geleceğimize hizmet eden işlerin etki alanını büyütmeye devam ediyoruz,” dedi 

Deprem Bölgesinde Yeşil Yatırımlar

İstanbul'daki TSKB Genel Müdürlüğü'nde imzalanan anlaşmanın törenine İtalya Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin katıldı. Anlaşma, Avrupa Stratejik İş Birliği Çerçevesi (JEFIC) kapsamında yapıldı ve depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Türkiye'nin Ulusal Hedeflerine Destek

Murat Bilgiç, TSKB'nin Türkiye'nin ulusal iklim hedeflerini destekleyen önemli bir adım attığını belirtti. TSKB olarak uzun yıllardır sürdürülebilirlik ilkesine dayalı ve kapsayıcı kalkınma prensibiyle çalıştıklarını ifade eden Bilgiç, "Depremden etkilenen illerimizdeki firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek üzere AFD ve İtalyan İklim Fonu Yönetiminden Sorumlu CDP ile imzaladığımız bu önemli anlaşmayı, güçlü iş birliklerinin somut bir çıktısı olarak görüyoruz," dedi.

AFD ile 525 Milyon Avroluk İş Birliği

TSKB'nin AFD ile uzun yıllara dayanan iş birliğine değinen Bilgiç, AFD ile 2005 yılından bu yana KOBİ'lerin desteklenmesi, yenilenebilir enerji, kadın istihdamı ve döngüsel ekonomi gibi alanlarda başarılı projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yıl Türkiye'deki 20'nci faaliyet yılını kutlayan AFD'den sağlanan toplam kredi miktarının 525 milyon avroya ulaştığını vurguladı.

Bilgiç.“Bu yıl Türkiye'deki 20'nci faaliyet yılını kutlayan AFD'den, bugüne kadar Türkiye'nin stratejik kalkınma alanlarını desteklemek için temin ettiğimiz kredi anlaşmalarının toplam tutarı 525 milyon avroya ulaştı,” dedi 

JEFIC Kapsamında İlk Ortak Finansman

AFD Grup CEO'su Remy Rioux, bu projenin AFD ve CDP arasında dünya çapında gerçekleştirilen ilk JEFIC ortak finansmanı olduğuna dikkat çekti. Rioux, "TSKB ile kredi anlaşmalarını imzalamak daha da büyük bir önem taşıyor çünkü TSKB, 2004'te onaylanan ilk operasyonumuzla Türkiye'deki en uzun süreli ortağımız olma özelliğine sahip," dedi.

İtalyan İklim Fonu'nun Katkısı

CDP Uluslararası Kalkınma İş Birliği Direktörü Paolo Lombardo ise, bu kredi anlaşmasının yeşil projeleri destekleme ve sürdürülebilir kalkınma konusundaki taahhütlerinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Lombardo, "İtalyan İklim Fonu kaynaklarının, ortak ülkelerin iklim hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz," dedi.

Bu anlaşma ile TSKB, AFD ve CDP, depremden etkilenen bölgelerdeki firmaların yeşil yatırımlarını destekleyerek, hem çevresel hem de sosyo-ekonomik koşulları iyileştirmeyi hedefliyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ