USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Paylaşımına Sert Tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medyada yaptığı paylaşım, Türkiye'nin tepkisine neden oldu. Peki, bu açıklamalar ne anlama geliyor?

Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Paylaşımına Sert Tepki
22-07-2024 12:00
ANKARA

Katz'ın Paylaşımına Türkiye'den Yanıt

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Katz'ın, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçları "bir dizi yalan, iftira ve saygısızlığın" arkasına gizlemeye çalıştığı vurgulandı.

İsrail'in Propaganda Faaliyetleri

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan "kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekat girişimlerinin" sonuçsuz kalacağını belirtti. Açıklamada, "İktidarda kalmak amacıyla Gazze'de 40 bine yakın Filistinliyi öldüren ve bölgesel bir savaş başlatmak isteyen (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümetinin üyeleri, uluslararası mahkemelerde yargılanacak ve işledikleri suçların hesabını vereceklerdir." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin Filistin'e Desteği

Türkiye'nin, Filistin halkının adalet ve barış içinde yaşama hakkını savunmaya ve gerçekleri söylemeye devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "Türkiye, Filistin halkının adalet ve barış içinde yaşama hakkını savunmaya ve gerçekleri söylemeye devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

İktidarda kalmak amacıyla Gazze'de 40 bine yakın Filistinliyi öldüren ve bölgesel bir savaş başlatmak isteyen Netanyahu hükümetinin üyeleri, uluslararası mahkemelerde yargılanacak ve işledikleri suçların hesabını vereceklerdir.

Sonuç

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın sosyal medya hesabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan iftira ve hakaret içeren paylaşımına karşı Türkiye'nin tepkisi sert oldu. Türkiye, bu tür saldırılara karşı sessiz kalmayacağını ve Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğini bir kez daha vurguladı.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ