USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye’nin En Büyük Şantiyesinde 16 Bin 467 Konutun İnşası Sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra başlatılan yeniden inşa süreci kapsamında Adıyaman İndere bölgesinde yürütülen çalışmalar ne aşamada? İşçiler hangi zorluklarla çalışıyor?

Türkiye’nin En Büyük Şantiyesinde 16 Bin 467 Konutun İnşası Sürüyor
24-10-2024 17:00
ADIYAMAN

Adıyaman’ın İndere bölgesinde depremzedeler için inşa edilen 16 bin 467 konutun yapımı hızla devam ediyor. 5 milyon 200 bin metrekareyi aşan alanıyla Türkiye’nin en büyük şantiyesinde binlerce işçi gece gündüz çalışıyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde toplam 1.900 şantiyede 153 bin işçi konut yapımında görev alıyor. Adıyaman, depremden en fazla etkilenen illerden biri olarak, yoğun bir inşaat faaliyetinin merkezinde bulunuyor.

Binlerce İşçi Gece Gündüz Çalışıyor

Şantiyede çalışan işçiler, depremzedelerin bir an önce evlerine kavuşması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtiyor. Diyarbakır Bismil’den gelen işçi Cengiz Akar, 9 aydır İndere’de çalıştığını ve alçı sıva işleri yaptığını söyledi. “Gece gündüz durmadan çalışıyoruz, evimizden uzağız ama depremzedeler için gayret gösteriyoruz” dedi.

Farklı İllerden Gelen İşçiler Destek Veriyor

Van’dan gelen ve 7 aydır Adıyaman’da çalışan Harun Akar ise ısı yalıtımı ve dış cephe işleriyle ilgilendiğini belirtti. Akar, özlem ve hasret yaşadıklarını, ancak depremzedelerin evlerine kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

İndere: Türkiye’nin En Büyük Şantiyesi

Emlak Konut Uzman Yardımcısı Polat Yerlikaya, İndere bölgesindeki şantiyenin 5 milyon 200 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük şantiyesi olduğunu belirterek, çalışmaların hızla sürdüğünü ve konutların en kısa sürede teslim edilmesi için gece gündüz çalışıldığını ifade etti. Yerlikaya, burada çalışan herkesin depremzedeler için canla başla görev yaptığını vurguladı.

Depremzedeler İçin Büyük Bir Fedakarlık

Adıyaman’ın İndere bölgesinde kurulan bu büyük şantiyede farklı illerden gelen işçiler, evlerinden uzakta büyük fedakarlıklarla çalışarak depremzedelere umut olmaya devam ediyor. Yapımı süren 16 bin 467 konutun kısa sürede tamamlanarak, depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

“Depremzedeler bir an önce evlerine kavuşsun diye gece gündüz durmadan çalışıyoruz.” 
Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ