USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

Uluslararası Kısa Film Festivali, "Özgür Gazze" Temasıyla Perdelerini Açtı

Gazze’nin acı dolu hikayesi bu yıl Siirt’te sinemaseverlerin kalbine dokunabilecek mi? detaylar haberimizde

Uluslararası Kısa Film Festivali, "Özgür Gazze" Temasıyla Perdelerini Açtı
17-10-2024 12:15
SİİRT

Festivalin Yedinci Yılında " Özgür Gazze" Temasıyla Başladı

Bu yıl yedinci kez düzenlenen Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, Gazze’nin yıllardır süregelen acı ve direnişini konu alan "Özgür Gazze" temasıyla izleyicilere kapılarını açtı. Festivalde 31 film finale kalırken, Gazze’nin dramı, sanatsal bir dille sinema perdesine yansıtılarak izleyicilere sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Siirt Valiliği İşbirliğiyle Düzenleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle Siirt Valiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festival, açılış konuşmaları ve etkileyici film gösterimleri ile başladı. Festivalde, Gazze’nin yaşadığı zorlukların farklı bakış açılarıyla işlendiği 293 film başvurdu ve bu filmler arasından finale kalan 31 yapıt, izleyiciyle buluşmaya hazır.

Vali Kızılkaya: "Gazze, Tüm İnsanlığın Ortak Vicdanına Dokunan Bir Mesele"

Festivalin açılışında konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Gazze’nin yıllardır süren acılı mücadelesinin yalnızca bölgesel bir sorun olmadığını, tüm insanlığın ortak vicdanını ilgilendirdiğini vurguladı. Gazze'nin yalnızca bir coğrafi bölge olmadığını belirten Kızılkaya, buradaki olayların evrensel bir duyarlılık uyandırması gerektiğini ifade etti.

Sinema Aracılığıyla Gazze’nin Mesajı Dünyaya Ulaşıyor

Vali Kızılkaya konuşmasında, “Bugün burada sinema aracılığıyla Gazze’nin acısını, direnişini ve özgürlük umudunu daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz,” dedi. Sinemanın, toplumlar arasında anlayışı ve empatiyi artıran, insan ruhuna derinlemesine dokunan güçlü bir sanat dalı olduğunu belirtti.

“Sinema, toplumların birbirini anlamasına katkı sunan, derin düşünmeye sevk eden, insan ruhunu etkileyen en güçlü sanatlardan biridir,” dedi Vali Kızılkaya.

Festival Film Gösterimleriyle Devam Ediyor

Festivalin açılış programının ardından Gazze temalı film gösterimleri başladı. Her biri kendi üslubuyla Gazze’nin hikayesini anlatan kısa filmler, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Siirt’te başlayan bu sanatsal yolculuk, sinemanın evrensel diliyle Gazze’nin dramını dünya kamuoyuna taşıyor.

Sinema ve Toplumsal Duyarlılık

Bu yıl, sinema aracılığıyla toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefleyen festival, Gazze'nin özgürlük mücadelesini daha geniş kitlelere aktarma konusunda bir adım daha atmış oldu. Sinemanın insan ruhunu etkileyen gücüyle, Gazze’nin sesi Siirt’ten tüm dünyaya yankılanıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ