USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uzmanından evcil hayvan bakım önerileri

Kedilerin yıkanıp yıkanmayacağı, doğru mama seçimi ve aşılama zamanları... Peki, evcil hayvan bakımında neleri yanlış biliyoruz?

Uzmanından evcil hayvan bakım önerileri
24-10-2023 22:00

Evcil Hayvan Bakımında Doğru Bilinen Yanılgılar

Kediler için Yıkama Önerisi

Veteriner Hekim Nimetullah Pulat, özellikle evcil hayvanlarla ilgili en çok merak edilen konulardan biri olan "Kediler yıkanmalı mı?" sorusuna dikkat çekti. Pulat, kedilerin doğal temizlik alışkanlıkları olduğunu ve asla yıkanmamaları gerektiğini belirtti.

"En çok sorulan sorulardan bir tanesi kediler yıkanır mı sorusu oluyor. Kediler asla yıkanmamalı."

Doğru Mama Seçimi ve Sokak Hayvanları İçin Tavsiyeler

Hayvanların sağlıklı beslenmesinin önemine de değinen Pulat, ev yemeklerinin evcil hayvanlar için uygun olmadığını vurgulayarak doğru mama seçimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca sokak hayvanlarına da destek olunması gerektiğini belirterek, kış aylarında onların korunması ve sahiplenilmesinin önemine değindi.

"Sokak hayvanlarına dikkat çekmek gerekirse ’bir kap su bir kap mama’ sloganı ile yola çıkıyoruz. Uzaktan sevmeyelim, sahiplenelim ve sahiplendirelim."

Hayvan Aşıları ve Parazit Tedavisi

Hekim Pulat, hayvanların sağlığının korunması için aşı ve parazit tedavisinin önemine dikkat çekti. Evcil hayvanların sağlığı kadar insan sağlığı için de bu tedavilerin önemli olduğunu ifade eden Pulat, özellikle parazit tedavisinin düzenli olarak yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

"2 ayda bir iç dış parazit aşısı yapılması gerekiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ