USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Van Gölü'nde Cesedi Bulunan Rojin, Diyarbakır'da Toprağa Verildi

Genç bir üniversite öğrencisinin trajik kaybı, sevdiklerinin gözyaşları arasında uğurlandı. Ne oldu Rojin'e? detaylar haberimizde

Van Gölü'nde Cesedi Bulunan Rojin, Diyarbakır'da Toprağa Verildi
16-10-2024 14:15
DİYARBAKIR

Van’da 27 Eylül günü kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cesedi, Van Gölü kıyısında bulunarak yakınlarını yasa boğdu. Rojin’in cenazesi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Van Gölü'nde Acı Son

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenci olan Rojin Kabaiş, 27 Eylül'den beri kayıptı. Ailesinin tüm aramalarına rağmen izine rastlanamayan genç kadının cesedi, Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi yakınlarındaki Van Gölü kıyısında bulundu. Bu trajik keşif, Rojin’in ailesini ve çevresini derin bir üzüntüye boğdu.

Cenaze Merasimi Diyarbakır'da Gerçekleşti

Rojin’in cenazesi, Van Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Diyarbakır’a getirildi. Baba Nizamettin Kabaiş ve akrabaları, genç kızın naaşını karayoluyla Diyarbakır’a taşıdı. Yeniköy Camii’nde düzenlenen cenaze namazına, Kabaiş’in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören boyunca gözyaşları adeta sel oldu.

Gözyaşları Arasında Son Yolculuğa Uğurlandı

Cenaze namazının ardından Rojin Kabaiş’in naaşı, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene katılanlar, genç kadının erken yaşta hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadı. Rojin'in cenazesine katılanlar, acılarını paylaşarak bu zor anları birlikte aşmaya çalıştı.

Van Gölü Kıyısındaki Kayıp Üniversiteli

Rojin Kabaiş’in Van’da eğitim hayatını sürdürürken böylesine trajik bir sonla hayatını kaybetmesi, bölgede geniş yankı uyandırdı. Ailesi, arkadaşları ve tüm sevenleri, genç kadının anısını yaşatmak için Diyarbakır’da bir araya geldi. Bu acı kayıp, bölge halkının üzerinde derin bir iz bıraktı.

Rojin Kabaiş Kimdi?

21 yaşındaki Rojin Kabaiş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği okuyordu. Gelecek planları olan genç kadının kaybolması ve ardından cesedinin bulunması, ailesi ve arkadaşlarını yasa boğdu. Henüz genç yaşında hayatını kaybeden Rojin’in ölümü, ardında pek çok soru bıraktı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ