USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Vekil Yazmacı ve Başkan Bucak, SİVİLDER'i Ziyaret Etti

Siverek'in il olma talebi yeniden gündeme mi geliyor? SİVİLDER'e yapılan bu anlamlı ziyaretin ardındaki mesaj ne? detaylar haberimizde

Vekil Yazmacı ve Başkan Bucak, SİVİLDER'i Ziyaret Etti
07-09-2024 08:51
ŞANLIURFA

SİVİLDER’e Ziyaretin Detayları

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve AK Parti İlçe Başkanı Nedim Lale, Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği'ni (SİVİLDER) ziyaret etti. Bu ziyaret, Siverek'in uzun süredir gündemde olan il olma talebinin yeniden konuşulmasına vesile oldu. Ziyaretin ardından dernek başkanı Ferit Akçalı, bu anlamlı buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür ziyaretlerin siyasi olmayan dönemlerde daha büyük önem taşıdığını belirtti.

Dernek Başkanı Akçalı’nın Açıklamaları

SİVİLDER Başkanı Ferit Akçalı, vekil Yazmacı ve Başkan Bucak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti:

"Sayın milletvekilimizin, belediye başkanımızın ve ilçe başkanımızın derneğimizi ziyaret etmeleri bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Kendilerine şahsım ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum."

Akçalı ayrıca, Siverek’in il olması yönündeki taleplerini bir kez daha dile getirdiklerini belirterek, bu ziyaretin siyasetten bağımsız bir anlam taşıdığını vurguladı.

Siverek’in İl Olma Talebi Yine Gündemde

Akçalı, Siverek'in il olma talebini uzun süredir sürdürdüklerini ve bu konunun her platformda dile getirildiğini hatırlattı. Siverek'in potansiyeli ve ihtiyaçları doğrultusunda, il olma gerekliliğini bir kez daha vurgulayan Akçalı, bu ziyaretin bu yöndeki taleplerini bir kez daha dile getirme fırsatı sunduğunu ifade etti.

Vekil Yazmacı’nın Açıklamaları

Milletvekili Yazmacı ise SİVİLDER'i ziyaret etmekten onur duyduğunu belirterek, derneğin Siverek'in haklı il talebini savunmadaki rolünü takdir ettiğini söyledi. Yazmacı,

"Siverek halkının il davasını bugüne kadar sürdüren SİVİLDER'i ve yönetimini kutluyorum. Burada bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum." diyerek SİVİLDER'in mücadeleci tutumunu övdü.

Yerel Siyaset ve Ziyaretin Önemi

Bu ziyaret, seçim döneminde olmadan gerçekleşmiş olması açısından dikkat çekiyor. SİVİLDER'in uzun yıllardır Siverek'in il olma davasını gündemde tutmaya çalıştığı biliniyor. Bu bağlamda, siyasilerin derneğe olan bu tür ziyaretleri, Siverek'in il olma talebine verdikleri desteğin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Ayrıca, bu ziyaret, Siverek halkının taleplerinin duyulmaya devam ettiğinin bir işareti olarak görülüyor.

Sonuç: Siverek’in Haklı Talepleri Devam Ediyor

Siverek’in il olma talebi, bu ziyaretle bir kez daha gündeme geldi. SİVİLDER Başkanı Ferit Akçalı, bu konuda her fırsatta mücadelelerini sürdüreceklerini belirtirken, vekil Yazmacı ve Belediye Başkanı Bucak’ın destekleri de bu talebin ciddiyetini artırıyor. Bu ziyaretin, Siverek'in il olma mücadelesine yeni bir ivme kazandırıp kazandırmayacağı ise merak konusu.Haber Mahmut İZGÖR

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7