USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yeni Altyapı ve İçme Suyu Projeleri Bitiyor

Sur ilçesinde devam eden altyapı ve içme suyu projeleri ne durumda? Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu sorunun yanıtını veriyor.

Yeni Altyapı ve İçme Suyu Projeleri Bitiyor
14-09-2023 18:51

Yeni Yerleşim Alanlarına Yoğun Çalışma

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaş ve Yiğitçavuş mahallerindeki içme suyu ve altyapı projeleri hızla ilerliyor. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, bu bölgelerdeki yeni yerleşim alanlarına yönelik altyapı ve içme suyu şebeke çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Yukarıkılıçtaş Mahallesi Çalışmaları

Yukarıkılıçtaş Mahallesinde 5 bin 854 metre kanalizasyon şebekesi ve 3 bin 383 metre kanalizasyon terfi hattı çalışmalarıyla önemli bir aşamaya gelindi.

Yiğitçavuş Mahallesindeki İlerlemeler

Yiğitçavuş Mahallesinde gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde 9 bin 984 metre içme suyu şebeke hattı ve 350 abone bağlantısı tamamlanma aşamasında.

Altyapıda Önemli Adımlar

Altyapı çalışmalarında ise 10 bin 282 metre kanalizasyon şebeke hattı, 294 metre kanalizasyon terfi hattı, 270 muayene bacası ve 55 metre yatay sondaj çalışmaları yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projelerin geldiği aşamaları yerinde görmek ve teknik personelden bilgi almak üzere çalışma alanlarına ziyarette bulundular.

Çiftçi, “Mahallerimizin alt yapıları muntazam bir şekilde yapılıyor. Emeği geçen çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin modern ve konforlu bir altyapıya kavuşması adına sorunlu bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıracak. Genel Müdür Fırat Tutşi, vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ