USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: “Büyük Bir Planın Arifesindeyiz”

Bağımlılıkla mücadelede hangi adımlar atılıyor ve Yeşilay bu sürece nasıl katkı sağlıyor?

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: “Büyük Bir Planın Arifesindeyiz”
02-08-2024 17:30
ADIYAMAN

Adıyaman Ziyareti ve YEDAM İncelemeleri

Türkiye Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, bağımlılıkla mücadelede büyük bir planın arifesinde olduklarını açıkladı. Adıyaman'a yaptığı ziyaret kapsamında Yeşilay Adıyaman Şube Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) gezerek incelemelerde bulunan Dinç, burada gençler ve çalışanlarla bir araya geldi. Bağımlılıkla mücadele konusunda önemli adımlar attıklarını belirten Dinç, özellikle deprem sonrası dönemde yaşanan zorluklara dikkat çekti.

Deprem Sonrası Seferberlik

Deprem bölgesinde büyük kayıplar yaşandığını ve bu durumun bağımlılıklarla ilgili zorlukları artırdığını vurgulayan Dinç, "Deprem olduğu andan itibaren bütün şubelerimizle beraber 120 şubemizle deprem bölgesindeki insanımızın emrinde çalışmalar yapmaya başladık. 600'ün üzerinde çalışanımız, 900'ün üzerinde gönüllümüz deprem bölgesinde insanımız için hizmet yapmaya gayret etti," dedi. Yeşilay, psikososyal destek sağlayarak çocukların psikolojik anlamda iyileşmelerine yardımcı olmaya devam ediyor.

YEDAM'ların Rolü ve Psikolojik Destek

Deprem bölgesinde 13 YEDAM'ın hizmet verdiğini belirten Dinç, bu merkezlerin psikolojik zorluk yaşayan insanlara ücretsiz psikoterapi ve sosyal hizmet desteği sağladığını ifade etti. "Şu andaki acil ihtiyaçlar, psikolojik ihtiyaçlar nelerdir, bağımlılıklarla alakalı bizim insanımız için neler yapabileceğimiz üzerine toplantılar, çalışmalar yapıyoruz. Büyük bir planın arifesindeyiz," dedi.

"Büyük bir afet oldu. Bu afetin ardından büyük kayıplar yaşadık ve ister istemez özellikle bağımlılıklar konusunda zorluklarımız var." - Doç. Dr. Mehmet Dinç

Bağımlılık Endüstrisi ile Mücadele

Psikolojik zayıflık dönemlerinde bağımlılık endüstrisinin bu durumu manipüle ettiğini ve daha fazla kullanmaya çalıştığını belirten Dinç, "Deprem bölgesi birçok konuda risk altında olduğu gibi psikolojik anlamda da bağımlılık anlamında da tabi ki risk altındadır. Çocuklarımız, gençlerimiz bağımlılıkla alakalı daha çok desteğe ihtiyaç duyuyor," dedi. Yeşilay, bu risk faktörleriyle mücadele etmek için kapsamlı planlar hazırlıyor.

Telefonla Psikolojik Destek

Yeşilay, bağımlılık ve psikolojik destek hizmetlerini telefon hattı üzerinden de sunuyor. Dinç, "Yeşilay Danışmanlık Merkezimizde psikoterapi almaya gidemiyorlarsa telefonla psikologlarımız destek versin diye bir telefon hattı kurduk. Orada da 100 binin üzerinde insanımıza psikolojik destek verdik," dedi. Bu hizmet, özellikle deprem gibi zorlu dönemlerde insanların destek alabilmesini sağlıyor.

Gelecek Planları ve Hedefler

Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede büyük bir planın hazırlıklarını sürdürerek, çocukların ve gençlerin bağımlılık pençesine düşmemesi için çalışıyor. Dinç, "İnsanlarımızın bağımlılıkla mücadelesinde çocuklarımızın, gençlerimizin bağımlılığın pençesine düşmemesi için, düşmesi yönündeki kriterler, riskler nelerdir onlarla alakalı toplu ve kapsamlı bir şekilde çalışmalar yapıyoruz," diyerek bu mücadelenin önemini vurguladı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ