USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeşilay’ın Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları Anlatıldı

Yeşilay, gençleri bağımlılıktan korumak için hangi adımları atıyor? Bağımlılıkla mücadelede toplumdan nasıl bir destek bekleniyor?

Yeşilay’ın Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları Anlatıldı
09-09-2024 13:00
ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da Yeşilay tarafından düzenlenen bir programda, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla yürütülen çalışmalar geniş bir şekilde ele alındı. Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi, alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele için yürüttükleri bilimsel çalışmalar ve sahada yapılan faaliyetler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bu programla, Yeşilay’ın toplum üzerindeki etkisi ve bağımlılıklarla mücadeledeki önemi bir kez daha vurgulandı.

Bilimsel Yöntemlerle Bağımlılık Araştırmaları

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi, bağımlılık türleri ile mücadelede bilimsel yöntemlerin önemine dikkat çekti. Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarının her birine karşı farklı yaklaşımlar geliştirdiklerini belirten Çiftçi, bu süreçte bağımlılıkla mücadelede etkili sonuçlar almak için araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüttüklerini vurguladı. Her bireyin farklı bir bağımlılık deneyimi yaşadığına dikkat çeken Çiftçi, bu nedenle kişiye özel çözüm yöntemlerinin geliştirildiğini ifade etti.

YEDAM: Bağımlılara Ücretsiz Destek

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde toplam 107 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) olduğunu belirten Çiftçi, bu merkezlerin bağımlı bireylere ve ailelerine ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağladığını söyledi. Uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekiplerin, bağımlılıkla mücadelede bireylere yol gösterdiğini ve onları topluma kazandırmak için çeşitli rehabilitasyon süreçleri uyguladıklarını aktardı.

Gençlere ve Geleceğe Sahip Çıkma Çabası

Çiftçi, program sırasında özellikle gençlerin bağımlılıklardan korunmasının önemine vurgu yaptı. “Şehrimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bağımlılık tuzağına düşmemesi için sahada olmaya devam edeceğiz.” diyen Çiftçi, Yeşilay’ın bu konuda tüm gücünü seferber ettiğini söyledi. Gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için bağımlılıkların engellenmesi gerektiğini belirterek, her bir bireyin korunmasının toplumsal bir görev olduğunu ifade etti.

Toplumdan Destek Beklentisi

Aziz Çiftçi, Yeşilay’ın 104 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekerek, bağımlılıkla mücadelede toplumun her kesiminden destek beklediklerini dile getirdi. Bağımlılıkların sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Çiftçi, “Biz, istikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız ve tüm kamuoyunun bize destek olmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeşilay’ın Gönüllülük Çalışmaları

Yeşilay’ın yalnızca profesyonel ekiplerle değil, gönüllülerle de sahada aktif bir şekilde yer aldığını belirten Çiftçi, bu cemiyete gönüllü olarak katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Gönüllü çalışmaların Yeşilay’ın sahadaki etkinliğini artırdığını ifade ederek, bağımlılıkla mücadelede bireysel ve toplumsal katkının önemine değindi. Çiftçi, her yaştan bireyin gönüllü olarak bu mücadelede yer alabileceğini belirtti.

Sağlıklı Bir Toplum İçin Mücadele

Yeşilay, bağımlılıklarla mücadele ederken sağlıklı bir yaşam kültürünü de yaygınlaştırmaya çalışıyor. Alkol ve tütün gibi zararlı maddelerle mücadele eden Yeşilay, aynı zamanda sağlıklı bir yaşamın temel prensiplerini toplumun her kesimine anlatıyor. Çiftçi, Yeşilay’ın bu çalışmalarının uzun vadede toplum sağlığına büyük katkı sağlayacağını belirterek, bağımlılıklara karşı yürütülen bu savaşta herkesin katkısının önemli olduğunu ifade etti.

 - Aziz Çiftçi "Hiçbir gencimizi bağımlılık illetine feda etmeyeceğiz. İstikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız ve tüm kamuoyunun bize destek olmalarını bekliyoruz." AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7