USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zazaca Müziğin Ünlü İsmi Mikail Aslan Siverek’te Sevgiyle Karşılandı

Zazaca Müziğin Ünlü İsmi Mikail Aslan Siverek’te Sevgiyle Karşılandı
20-06-2022 14:57

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Diyarbakır Siverekliler Derneğinin Düzenlemiş olduğu Mikail Aslan Konseri Kültür Merkezinde Sevenleriyle buluştu.

Siverek’te uzun bir zamandan beri sevenleriyle buluşma fırsatı bulamayan Zazaca müziğinin ünlü ismi Mikail Aslan Diyarbakır Siverekliler Derneğinin organize ettiği Halk konseriyle sevenleri ile buluşup bir birinden güzel zazaça eserleriyle gelenleri müziğiyle mest ettirdi.

Mikail Aslan Konsere gelen tüm sevenlerine müzik dolu bir gece yaşattı zaman zaman parça aralarında ufak konuşmalarında bu bölgenin bir evladı olduğunu ve bu bölgeyi çok sevdiği için zaman zaman buralarda gelip konserler verdiğini bu özlem ve hasretliğini bu şekil giderdiğini ifade etti.

Konseri tertipleyen Diyarbakır Siverekliler Derneği yönetim kurulu başkanı Burhan Erol açıklamasında” Mikail Aslan bu bölgenin insanı ve bu bölgeyi çok sevdiği için benimde yakın dostum olduğundan dolayı kendisi Şarkılarımız Susmayacak konser turnesi kapsamında Siverek’te de bir konser tertiplememi istedi

bizlerde öncelikle Derneğimiz adına gerekli izinleri alıp Siverek’te sanat sever halkımıza Mikail Aslan’ı buluşturduk çok güzel bir konser oldu. Konsere gelen tüm halkımıza, Konser İçin gerekli izni veren Siverek Kaymakamı Aziz Gülbaşı ve Yazı işleri müdürü İbrahim beye, Güvenliğimizi sağlayan İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan ve Ekiplerine SİVİLDER Yönetim kurulu başkanı Ayhan Ekinci’ye tüm Siverek STK Temsilcilerine Siverek Hedef Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Donan ve şu anda ismini hatırlamadığım tüm hatırı sahibi Siverekli değerlerimize Diyarbakır Siverekliler Derneği yönetim kurulu üyelerim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum “dedi.

MİKAİL ASLAN’DAN SİVEREK FM ZİYARET

Siverek’te konseri için gelen Zazaca müziğinin Sesi ve Dili ünlü ismi Mikail Aslan Konser Öncesi Siverek FM Ziyarette Bulundu. Siverek FM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yüksekyol ile Siverek FM Radyosun canlı yayına katılarak Siverekli sanatseverlerle buluştu. Zazaca ve Türkçe dinleyicilerine seslenen Aslan Siverek FM canlı yayına katılarak Dinleyicilerine sohbet etme fırsatı buldu. Siverek FM yönetim kurulu başkanı Adem Yüksekyol Zazaca müziğinin sesi ve dili Mikail Aslan’ın Siverek FM Radyomuzu Ziyaretinde dolayı memnuniyetini ifade ederek teşekkürlerini iletti.

MİKAİL ASLAN’DAN SİVİLDER’E ZİYARET

Siverek’e konseri için gelen Zazaca müziğinin ünlü ismi Mikail Aslan Diyarbakır Siverekliler Derneği başkanı Burhan Erol ile beraber Siverek İl yapma Derneği SİVİLDER’E ziyarette bulundu.

SİVİLDER’de başkan Ayhan Ekinci ve Onursal Başkan Koçali Aymaz tarafından karşılanan Aslan bir süre sohbet ettiler.

Mikaill Aslan SİVİLDER ziyaretim aslında uzun süreden beri düşündüğüm ve yapmak istediğim bir ziyaretti. Öncelikle Değerli büyüğümüz Koçali Aymaz abimizi ziyaret edip hayır duasını almak onun mücadeleci ruhunu ve Memleketi için yapmış olduğu çalışmalarını yerinde görmek Pandemiden dolayı yaşadığı sıkıntılarını az çok bildiğim için bir vefa örneği gösterip yanında olmak için ziyarette bulundum

çok güzel bir ziyaret oldu kendisine yaşam boyunca rahat ve güzel bir ömür diliyorum dedi.

Onursal başkanı Koçali Aymaz ve Başkan Ayhan Ekinci Mikail Aslan’ın SİVİLDER ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade ederek teşekkürlerini ilettiler.

MİKAİL ASLAN’DAN SÜVEYDA’YA ZİYARET

Siverek’te konseri için gelen Zazaca müziğinin ünlü ismi Mikail Aslan Siverek Konseri bitimi Diyarbakır Siverekliler Derneği başkanı Burhan Erol ile Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Donan ile beraber Siverek Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneği SÜVEYDA’ya ziyarette bulundular.

Burada başkan Serman Karahan tarafından karşılanan misafir gurup bir süre sohbet etti. Maneviyat bütünlüğü Sevginin adı SÜVEYDA Misafir sanatçı Mikail Aslan,’a tanıtıldı. SÜVEYDA ‘DA Hatıra fotoğrafları çekildikten sonra Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneği’ne geçildi. başkan Serman Karahan tarafından bir konuşma yapıldı. Karahan yaptığı konuşmasında; Bugün Dünya Hünermentlerinden bölgemizin sevilen bölgemizin ana dilinde sanatımızı icra eden dilimizin devamlılığını esas alan sürdüren bir sanatçı ağabeyimizle Mikail Aslan ve onun yanında Siverek’i Diyarbakır’da temsil eden küçük Bir Siverek’i Diyarbakır’da yaşatan çok değerli kardeşim Burhan Erol’da bizleri ziyarette bulundular kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ziyaretleri beni hayli memnun etmiştir kendilerine Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneği SÜVEYDA adına teşekkür ederim.

Mikail Aslan Yaptığı Konuşmasında Siverek konser sonrası Kadim şehir Siverekli Dostlarımızı ziyaret etme fırsatı bulduk.öncelikle bize kapılarını açan bizi ağırlayan Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneği başkanı Serman Karahan beye teşekkürlerimi iletiyorum. Siverek’te ve bölgede olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim.

Bu yörede çok değerli dostluklarım olmuştur bunlardan bir tanesi de Karahanlılar ailesidir Geçmiş yıllara dayanan dostluklarımız vardır Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneği SÜVEYDA başkanı Serman Karahan beyi ziyaret ettik. güzel bir ziyaret neticesinde geçmişi yad ettik, Siverek’i konuştuk bu bölgeyi anlattık, çok anlamlı güzel bir sohbet oldu. kendilerine bizi ağırladıklarından dolayı misafir perverliğinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7