Sağlık

1,5 yaşındaki Veysel bebek 2 saatte 3 ameliyat birden olup sağlığına kavuştu

1,5 Yaşındaki Veysel Bebek, Nadir Görülen Hastalıktan 3 Ameliyatla Kurtuldu!

1,5 yaşındaki Veysel bebek 2 saatte 3 ameliyat birden olup sağlığına kavuştu
25-09-2023 09:54

Uzun süre teşhis edilemeyen bir hastalıkla mücadele eden 1,5 yaşındaki Veysel bebek, acaba sağlığına nasıl kavuştu?

Uzun Süreli Teşhis Arayışı

Veysel bebek, dışkıda kanama sorunuyla bir ay boyunca birçok hastaneye başvurdu. Ancak, Dicle Memorial Hastanesi'ne gelene kadar tam bir teşhis konulamadı. Hastanede, Veysel bebek için "meckel divertikülü delinmesi" tanısı konuldu.


Ameliyatın Detayları

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, hastaneye başvurduğunda Veysel bebeğin yoğun bir kanama yaşadığını belirtti. Durumu değerlendirdikten sonra, acil ameliyat olması gerektiğine karar verildi. Veysel bebek, başarılı geçen 3 ayrı ameliyatla sağlığına kavuştu. Kamacı, ameliyatta meckel divertikülünün delindiğini ve bağırsakta ciddi kanama olduğunu tespit ettiklerini aktardı.

Meckel Divertikül Hastalığı Nedir?

Dr. Kamacı, meckel divertikülünün çocukların yüzde 2’sinde görülen bir hastalık olduğunu belirtti. Bu hastalık bazı bireylerde herhangi bir soruna yol açmadan yaşanabilirken, bazılarında kanama, enfeksiyon veya bağırsak tıkanıklığı gibi komplikasyonlara neden olabilir.

Ameliyat Sonrası Süreç

Ameliyatın ardından, Veysel bebeğin beslenmesi yaklaşık 4 gün boyunca durduruldu. Bağırsakların çalışmaya başlamasının ardından beslenmesine başlandı. Dr. Kamacı, Veysel bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ve patoloji sonuçlarının da beklenildiği gibi çıktığını belirtti.



Ailenin Teşekkürü

Anne Serpil Bal, çocuğunun sağlığına kavuşmasında büyük rol oynayan Dr. Kamacı’ya minnettarlığını ifade etti. Veysel’in teşhis konuluncaya kadar birçok hastanede tedavi arayışında olduklarını belirten Bal, ameliyatın başarılı geçtiğini ve şu anda çocuğunun sağlıklı olduğunu söyledi.

“Bismil’den geliyorum. Bayağı bir hastane, doktor gezdik. Bize Taner hocayı tavsiye ettiler, buraya geldik. Çok şükür Allah’ıma ilk önce Allah’a, sonra da Taner hocaya. Oğlum çok iyi, şu anda ayakta. Ameliyatı başarılı geçti, ben hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bağırsaklarından dolayı üç ameliyat birden oldu. Ameliyatı çok iyi geçti, hocama da teşekkür ediyorum.”

Meckel Divertikül, Çocuk Cerrahisi, Dicle Memorial Hastanesi, Op. Dr. Taner Kamacı

``` Not: Verilen metin içeriğine göre HTML etiketlerini oluşturdum. Ancak "blackquote" etiketi yanlış bir etikettir. Doğrusu "

" olmalıdır. Eğer gerçek bir HTML sayfası oluşturmak isteniyorsa, bu hatanın düzeltilmesi gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER