Kültür & Sanat

1300 Profesyonel Sporcu Yarışacak

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun İş Birliğiyle Düzenlenen 5. Gazi Yarı Maratonu Yaklaşıyor. Peki, Bu Özel Etkinlik Şehri Nasıl Etkileyecek?

1300 Profesyonel Sporcu Yarışacak
14-12-2023 12:21

Gazi Yarı Maratonu'nun Anlamı ve Amacı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğiyle düzenlenen 5. Gazi Yarı Maratonu, Antep Savunmasında şehit düşen 6 bin 317 şehidin hatırasını yaşatmak ve " Spor Şehri Gaziantep" hedefine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Bu anlamlı etkinlik, spor kültürünü kent genelinde yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Maraton Detayları ve Katılımcılar

17 Aralık'ta toplamda 3 kategoride düzenlenecek olan maraton, uluslararası profesyonel sporcuları da ağırlayacak. 21K ve 10K parkurlarında toplam bin 300 sporcunun ter dökeceği maraton, 10 Aralık Pazar günü kayıt başvurularıyla resmen başladı.

Trafik Düzenlemeleri ve Yol Kapatmalar

Maraton nedeniyle, Gaziantep'te birçok yol trafiğe kapanacak. Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı, Dere Kenarı Caddesi gibi önemli yollar, 08.00 ile 12.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olacak. Bu düzenleme, maratonun sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Maraton Programı ve Protokol Etkinlikleri

Maraton, protokol açılış konuşmalarının ardından 21K koşusuyla saat 09.45'te başlayacak. 10K koşusu ise saat 10.00'da start alacak. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi önünden saat 10.00'da başlayacak Halk Yürüyüşü, tüm vatandaşların katılımına açık olacak. 21K ve 10K kategorilerinde yarışan sporcular, yarışmanın sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve il protokolü üyeleri tarafından ödüllendirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER