Gündem

15 Temmuz'da 90 Bin Camide Sela Okunacak

15 Temmuz'da Türkiye genelinde 90 bin camide sela okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak. Bu etkinlik neden önemli? Hangi mesajları içeriyor?

15 Temmuz'da 90 Bin Camide Sela Okunacak
15-07-2024 10:30
ANKARA

Destansı Zaferin Yıldönümü

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ülke genelinde önemli etkinlikler düzenliyor. Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi'nin açıklamalarına göre, 90 bin camide sela okunacak ve cami minarelerinin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

Ülke Genelinde Etkinlikler

Kondi, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenecek programlar hakkında detaylı bilgi verdi. Ülke genelinde düzenlenecek etkinlikler arasında gençlik merkezleri, aile ve dini rehberlik büroları, gençlik ofisleri ve yaz Kur'an kurslarında bulunan 2,5 milyondan fazla öğrenci ve veliye yönelik programlar yer alacak.

15 Temmuz'un, Allah'ın yardımı, milletin cesareti ve ferasetiyle kazanılan destansı bir zafer olduğunu belirten Kondi, "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara" şiarıyla 81 il ve 922 ilçeye genelge gönderdiklerini aktardı.

Hain Yapılanmayı Hatırlatmak

Kondi, düzenlenecek programlarla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain yapılanmasını hatırlatmayı ve 15 Temmuz'a yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu kapsamda, camilerde şehitler için okunan 118 bin hatmi şerifin duası eda edilecek.

Şehitleri Anma Programı

Din görevlilerinin bugüne kadar camilerden okudukları selalar, ezanlar, kürsülerde yaptıkları vaaz ve dualarla ülkenin birlik ve beraberliğine dikkati çektiğini belirten Kondi, darbe girişiminden bu yana geçen 8 yılda sahih ve doğru bilgiyi, sahih ve doğru kaynaktan ehil ve liyakatli hocalarla halka anlatma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

81 ilimiz ve 922 ilçemizdeki bütün camilerimizde 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te bütün camilerimizden sela okunacaktır. Milletimizi birliğimize, kardeşliğimize, ülkemize yönelik oynanan oyunlara farkındalık oluşturmak için yeniden bir dirilişe davet edeceğiz.

Halkın Geniş Katılımıyla Dualar

Şehir merkezlerindeki büyük camilerde halkın geniş katılımıyla hatmi şeriflerin duası yapılacak ve Mevlid-i Şerif okunacak. Ayrıca, şehitliklerde "Şehitleri Anma Programı" gerçekleştirilecek. Bu program kapsamında Kur'an-ı Kerimler okunacak ve dualar edilecek.

Genel Müdür Kondi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olan diyanet personelinin anısının yaşatıldığı Diyanet İşleri Başkanlığı binasındaki köşeyi de tanıttı.

Bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklerin temel amacı, milletimizin birliğine ve beraberliğine olan inancı pekiştirmek ve gelecekte benzer hain girişimlere karşı halkımızı bilinçlendirmektir.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER