Gündem

15 Temmuz Nöbetine Yoğun İlgi

Serhat Şehri Kilis, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Neler Yaşandı?

15 Temmuz Nöbetine Yoğun İlgi
16-07-2024 11:30
KİLİS

Etkinliklerin Başlangıcı ve Katılımcılar

Serhat Şehri Kilis’te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Kilis Valisi Tahir Şahin, Kilis 1.Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ümit Çelik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Coşkun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, protokol üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şehitler için dualar edildi.

Şehitlerin Anılması ve Cumhurbaşkanı'nın Mesajı

15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin anonsu sırasında törene katılanlar "burada" diye bağırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyon aracılığıyla meydana yansıtıldı. Erdoğan, konuşmasında milletin birlik ve beraberlik ruhunu vurguladı.

15 Temmuz Sancak Koşusu ve Bayrağın Teslimi

15 Temmuz Sancak Koşusu'ndaki Türk bayrağı, Vali Recep Soytürk’e teslim edildi. Bu anlamlı teslimat, etkinliğe katılanları duygulandırdı ve birlik duygusunu pekiştirdi.

Vali Tahir Şahin'in Konuşması

Kilis Valisi Tahir Şahin, yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un önemini ve Türk milletinin bu gece kazandığı zaferi vurguladı. Vali Şahin, şunları söyledi:

‘‘15 Temmuz gecesi sadece kanlı ve kalleş bir darbe teşebbüsünü püskürtmekle kalmadık, aynı zamanda milletçe nesilden nesle, şanla, şerefle, gururla anlatılacak büyük bir destan yazarak, milli iradeye sahip çıkarak milletin zaferini, demokrasinin zaferini, birlik ve beraberliğin zaferini kazandık. Bu zaferleri hep beraber kazandık. Milli iradenin tankla, topla, tüfekle, sivillerin üzerine bomba yağdıran uçaklarla teslim alınamayacağını tüm cihana gösterdik. Türkiye’nin geçilmez olduğunu, işgalcilere ve piyonlarına hem de çok net bir şekilde yeniden hatırlattık. Millet olarak kıyama nasıl kalkılacağını, nasıl birlik olunacağını, nasıl tek yürek haline gelineceğini tüm dünyaya gösterdik. Devletimize, ay yıldızlı bayrağımıza, milletimize, milli irade ve demokrasimize hainlik edenler, karşılarında her daim, güçlü Türk Milletini bulacaklardır.’’

Bu etkileyici konuşmanın ardından, etkinlikler devam etti ve vatandaşlar gece boyunca demokrasi nöbeti tuttu. Kilis'te 15 Temmuz'un ruhu bir kez daha canlandı.

Sonuç ve Değerlendirme

Kilis’teki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, halkın yoğun katılımı ve coşkusuyla gerçekleşti. Bu tür etkinlikler, Türk milletinin birliğini ve demokrasisine olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER