Kültür & Sanat

1923'e Giden Yol 1920'den Geçiyor

Geçmişten Geleceğe Uzanan Bir Yolculuk:

1923'e Giden Yol 1920'den Geçiyor
22-12-2023 19:30

Tarihi Kutlamaların Merkezinde Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gazikültür A.Ş. iş birliğiyle gerçekleştirilen "1923'e Giden Yol 1920'den Geçiyor" mottosuyla düzenlenen panel serisinin kapanışı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 100. yılı ve Gaziantep'in Kurtuluşunun 102. yıl dönümü vesilesiyle yapıldı. Etkinlik, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nde düzenlenen oturumla sona erdi.

Değerli Konuşmacılar ve Önemli Başlıklar

Prof. Dr. Fahri Temizyürek'in başkanlık ettiği oturumda, Prof. Dr. Aydın Gülan, Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Dr. Samet Bayrak ve Bekir Sıtkı Severoğlu gibi alanında uzman isimler, Antep Savunması ve tarihi olayların çeşitli yönleri hakkında bilgiler paylaştılar.

"Bu topraklar bizim. Bütün çabamız burayı daha da güçlendirmek ve sizlere daha düzgün, doğru, daha kuvvetli bir şekilde teslim etme çabasıdır." - Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver

Geçmişten Gelen İlham ve Geleceğe Yönelik Mesajlar

Gazi Kültür Genel Müdürü Halil İbrahim Yakar'ın sunumu, gençlere geçmişi anlamaları ve geleceği şekillendirmeleri yönünde önemli mesajlar içeriyordu. Yakar, gençlere Antep Savunmasını ve milli manevi değerleri anlamalarının önemini vurguladı.

Gaziantep'in Sağlık Tarihine Bir Bakış

Dr. Samet Bayrak, Antep Savunması sırasında verilen sağlık hizmetleri üzerine değerli bilgiler sunarken, Gaziantep'te kurulan ilk tıp fakültesinin önemini de dile getirdi.

Tarihin ve Kültürün Geleceğe Yansıması

Bekir Sıtkı Severoğlu'nun "Antep Savunmasının Günümüze Yansımaları" başlıklı sunumu, tarihin günümüz üzerindeki etkilerini ele alırken, Aydın Gülan ve Halil Gülen de Antep savunması ve Gaziantep'in Kurtuluşu hakkında konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER