Ekonomi

2 Bin 47 Rakımlı Çemikare Yaylası’nda Bal hasadı Yapıldı

huzurlu eteklerinde kara kovan balı hasadı başladı, peki bu hasat bölgede ne gibi değişikliklere yol açacak?

2 Bin 47 Rakımlı Çemikare Yaylası’nda Bal hasadı Yapıldı
16-10-2023 09:55


Pervari'nin Ünlü Kara Kovan Balı Hasadı Gerçekleşti

Ünlü Çemikari Yaylası Hasadı

Siirt'in Pervari ilçesinde, Herekol Dağı’nın eteklerinde bulunan 2 bin 47 rakımlı Çemikari Yaylası'nda kara kovan balı hasadına başlandı. Önemli isimler, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenen "Pervari balı"nın üretildiği bu yaylada hasat programına katıldı.


Arıcılarla Kahvaltı ve Bilgi Alışverişi

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, yaylada arıcılarla kıl çadırında kahvaltı yaptı. Aynı zamanda Bal Kooperatifi Başkanı Orhan Korkusuz’dan üretim süreçleri ve detayları hakkında bilgi aldı.


Bölge Arıcılar İçin Cazibe Merkezi Haline Geldi

Vali Kızılkaya, bölgenin artan huzuru ile birlikte arıcılar için cazibeli bir nokta haline geldiğini belirtti. "Terörle mücadelede gelinen huzur ve güven sayesinde üreticilerimiz daha yüksek miktarlarda üretim yapabiliyor" dedi ve ekledi: "Siirt'te 180 bin arı kovanına sahibiz ve bu üretimle Türkiye’de 9. sırada yer alıyoruz."

"Özellikle örme sepet şeklindeki kara kovan üretiminde Türkiye ikincisiyiz." - Vali Dr. Kemal Kızılkaya

Yılın İlk Hasadı

Vali Kızılkaya ve beraberindeki heyet, arıcı tulumlarını giyerek sezonun ilk kara kovan balını kesti. Bu özel an, bölgenin huzuruna ve kalkınmasına katkı sağlayan üretim faaliyetlerinin bir göstergesi oldu.

Milletvekilinden Üreticilere Destek Sözü

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Pervari balının markalaşma sürecinde üreticilere destek olacaklarını belirtti. Bölgenin potansiyelinin farkında olduklarını ve bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalışacaklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER