Gündem

2 Yılda 200 Kez Denenip Üretilen 'Soğuk Baklava 6 Bin Kişiye İş Kapısı Açtı

Diyarbakır’ın tescilli tatlısı olan soğuk baklava, 2 yıllık yoğun çalışmanın ardından nasıl bir başarıya imza attı? Bu tatlının ardında hangi emekler ve ne gibi iş imkanları var?

2 Yılda 200 Kez Denenip Üretilen 'Soğuk Baklava 6 Bin Kişiye İş Kapısı Açtı
26-12-2024 09:30
DİYARBAKIR

Soğuk Baklava’nın Efsaneleşen Hikayesi

Diyarbakır’ın tescilli tatlısı “soğuk baklava”, tam 2 yıl süren titiz çalışmaların ve 200 denemenin ardından sonunda mükemmel kıvamına ulaştı. Bu özel tatlının yaratılmasındaki süreç, sadece yerel değil, ulusal çapta da büyük bir yankı uyandırdı. Peki, soğuk baklava bu kadar emek harcanarak nasıl şekillendi ve hangi aşamalardan geçti? Bu tatlının kabul görmesi için atılan adımlar neydi?

Hacıbaba Pastanelerinin Ar-Ge Süreci

Hacıbaba Pastaneleri Ar-Ge ekibi, yaklaşık 7-8 yıl önce bu tatlının üretimi için çalışmalara başladı. 4-5 yıl boyunca yapılan araştırmalar ve geliştirme çalışmaları, sonunda soğuk baklavanın istenilen lezzetini ortaya çıkardı. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Ar-Ge ekibinin bu sürece ne kadar önem verdiğini ve bu tatlının Türkiye’nin dört bir yanında kabul görmesinin ardından 6 bin kişiye istihdam imkanı sunduğunu belirtti. Peki, soğuk baklavanın başarıya ulaşmasında hangi faktörler etkili oldu? Hacıbaba Pastaneleri, hangi yenilikçi tatlar ve ürünlerle bu başarıyı pekiştirdi?

200 Denemenin Sonunda Mükemmellik

Soğuk baklavanın ortaya çıkmasında en kritik noktalardan biri de 200 denemeyle sonuca ulaşılmasıydı. Elaldı, “200 defa dediğiniz zaman hemen hemen 2 yıla yakın oluyor,” diyerek sürecin zorluklarına dikkat çekti. Ar-Ge ekibi ilk başta baklavayı kendi içlerinde denedi, ardından ürün halkla buluştu. Bu sürekli geri bildirimlerle geliştirilen tatlı, sonunda Türkiye’de ve dünyada kabul edilen bir ürün haline geldi. Peki, bu 200 deneme süreci nasıl bir deneyim yarattı? Hangi yeni tatlar denendi ve hangi teknikler uygulandı?

Soğuk Baklava ve İş İmkanları

Soğuk baklava, sadece bir tatlı olmanın ötesinde büyük bir istihdam yaratma potansiyeline de sahip. Yılmaz Elaldı, bu tatlının üretilmesiyle 5-6 bin kişiye iş kapısı açıldığını belirterek, aynı zamanda künefe, baklava gibi tatlı çeşitleriyle de istihdam sağladıklarını vurguladı. Şirket, 54 çeşit künefe ve 60 çeşit baklava üretiyor. Ayrıca, soğuk baklavanın farklı çeşitleriyle de yeni istihdam alanları yaratılmaya devam ediliyor. Peki, bu tatlının dünya çapında kabul görmesiyle birlikte, sektördeki bu büyüme nasıl şekillenecek? Yeni iş fırsatları nasıl artacak?

Gelecek Hedefleri ve Yeni Ürünler

Yılmaz Elaldı, Ar-Ge çalışmaları ile ilgili olarak, “Yeni ürünümüz çok güzel, Cumartesi günü tüm şubelerde olacak. Pazar günü ise geri dönüş alacağız. Bu ürün, Türkiye’de kabul edilen bir ürün olacak,” diyerek, Hacıbaba Pastanelerinin gelecekteki hedeflerine değindi. Yeni ürünlerle hem daha fazla istihdam yaratmayı hem de ülke çapında daha fazla tanınmayı hedefliyorlar. Peki, bu yeni ürünler neler olacak ve sektörde ne gibi yenilikler getirecek? Yeni iş kapıları nasıl açılacak?İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER