Yaşam

2050 Yılına Kadar Siverek’in Su İhtiyacını Karşılayacak Proje

Siverek'in su sorunu çözülecek mi? Fırat'tan gelen su projesi ne durumda? İşte detaylar...

2050 Yılına Kadar Siverek’in Su İhtiyacını Karşılayacak Proje
24-05-2024 08:47
ŞANLIURFA

Proje İncelemeleri Yerinde Yapıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe  Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, DSİ Şanlıurfa İl Müdürü Murat Çeliker ve müteahhit firma yetkilileriyle birlikte Fırat’tan içme suyu projesi kapsamında su alma, arıtma tesisleri ve depolarını yerinde inceledi. Bu incelemeler, özellikle yaz aylarında artan su kesintisi sorununa çözüm getirmek amacıyla gerçekleştirildi. Toplantılar, projelerin ilerlemesini takip etmek ve gerekli adımları atmak adına düzenlendi.

Projeye Büyük Yatırım

Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, Fırat’tan gelecek suyun günlük 110 bin metreküp kapasiteyle 2050 yılına kadar Siverek ilçesinin su ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti. Projenin güncel yatırım bedeli 1 milyar lirayı aşmış durumda ve suyun arıtılması ile ilgili testlerin başladığı bildirildi. Bayram, "Vatandaşların su kesintisi sorununu çözmek adına bu projeye büyük önem veriyoruz," dedi.

Projenin Teknik Detayları

Alınan bilgilere göre tesisin su alma yapısı, arıtma tesisi ve merkezdeki depoların sadece çevre düzenleme işlerinin kaldığı açıklandı. Eylül ayında tüm sistemin hazır hale gelmesi planlanıyor. Ayrıca, ham suyun klorlanarak kullanılabilir hale getirilmesi için laboratuvar analizlerinin olumlu sonuçlandığı belirtildi. Hilvan ve Suruç ilçelerinde bu yöntemin başarıyla kullanıldığına dikkat çekildi.

Devir Protokolü ve ŞUSKİ'nin Rolü

DSİ tarafından hazırlanan kısmi kabul için Devir Protokolü ŞUSKİ’ye sunuldu. Tesisin işletmeye alınması için ŞUSKİ'nin adım atması gerektiği vurgulandı. Bu süreçte Siverek Belediyesi, gerekli görüşmeleri yaparak su sorununu çözmek adına ŞUSKİ ile işbirliği içinde olacağını ifade etti. Belediye, vatandaşların yaz aylarında susuzluk yaşamaması için çalışmalarını sürdürecek.

Belediye'nin Girişimleri ve Sorunun Çözümü

Başkan Vekili Cumali Bayram, "Başkanımız Ali Murat Bucak’ın belediyecilik anlayışıyla birlikte, su sorununu gidermek adına girişimler başlatılmıştır. Siverek Belediyesi olarak sürecin takipçisi ve destekçisi olacağız," dedi. Belediye, su probleminde eksiklerin tespiti ve çözümü adına bir takım girişimlerde bulunmaya devam edecek.

Tüm İlgililere Çağrı

Bayram, Siverek’in su probleminin çözümü için tüm ilgililerin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. "Belediye olarak sorumluluk alma ve sorunu çözme adına tüm girişimleri destekleyeceğiz," diye ekledi. Bu noktada, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'nün de sorumluluğunu yerine getirmesi ve gerekli adımları atması bekleniyor.  Kaynak - Siverek Belediye Basın Bürosu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER