Eğitim

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yüzme Yarışları ile Başladı

Cumhuriyet Bayramı nasıl kutlanıyor? Genç sporcuların katıldığı etkinliklerde neler yaşandı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yüzme Yarışları ile Başladı
21-10-2024 11:49
GAZİANTEP

13. Geleneksel Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları ile Başlangıç

Şehitkamil Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılını coşkuyla kutlamaya başladı. Kutlamalar, hafta sonu iki gün süren 13. Geleneksel Kulüpler Arası Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları ile başladı. Yarışların açılış seremonisi, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Yarışlar, Alleben 1 Yüzme Havuzu’nda yüzlerce sporcunun katılımıyla büyük bir heyecan içinde başladı.

Aileler Genç Sporcuları Yalnız Bırakmadı

Yüzme yarışları sırasında tribünleri dolduran aileler, ellerinde Türk bayraklarıyla çocuklarına destek oldular. Sık sık Gazi Mustafa Kemal Atatürk sloganlarının yankılandığı etkinlikte, Cumhuriyet coşkusu en üst seviyede yaşandı. Alleben 1 Yüzme Havuzu, hem uluslararası başarılar kazanan sporcuların antrenman merkezi hem de Cumhuriyet coşkusunun sembolü oldu.

Başkan Umut Yılmaz’dan Duygusal Açılış Konuşması

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, açılış töreninde duygusal bir konuşma yaparak katılımcılara seslendi. Konuşmasına Atatürk’ün ünlü sözü “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” ile başlayan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi’nin spora bakış açısının da Atatürk’ün spor anlayışına dayandığını belirtti. Yılmaz, sporculara destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Bedensel ve ahlaki gücünün farkında olan, milletimizi uluslararası arenalarda temsil edeceğini düşünen genç kardeşlerimiz, bizler her zaman yanınızdayız” dedi.

“Cumhuriyet, Aydınlık Yarınlarımızdır”

Başkan Yılmaz, Cumhuriyet’in önemine de dikkat çekerek, yobazlığın düşmanı ve aydınlık yarınların teminatı olan Cumhuriyet’in gençler için ne kadar değerli olduğunu vurguladı. Her bir Türk gencinin Cumhuriyet’in bekçisi olduğunu belirten Yılmaz, “Mustafa Kemal’in izinde gitmeye yemin etmiş Türk gençleriyiz. Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu, yarınlarınız umutlu olsun” şeklinde konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’ten Destek Mesajı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Cumhuriyet Kupası yüzme yarışlarına gösterilen ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuşmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in selamlarını ileterek başlayan Meriç, gençlerin Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmasından gurur duyduğunu belirtti ve katılımcılara “Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Coşkulu Kutlamalar Devam Ediyor

Şehitkamil Belediyesi’nin 29 Ekim kutlamaları, yüzme yarışlarının ardından hafta boyunca düzenlenecek diğer etkinliklerle devam edecek. Cumhuriyet’in ilanının 101. yılı, Şehitkamil’de her yaştan vatandaşın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlanmaya devam edecek. Spor etkinliklerinden kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek etkinliklerle Cumhuriyet ruhu yaşatılacak.

“Cumhuriyet, yobazlığın düşmanı, aydınlık yarınlarımızdır. Gençliğimiz var olduğu sürece Cumhuriyet’ten asla taviz vermeyeceğiz.” Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER