Gündem

2.ncisi Düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü Sahibini Buldu

2.ncisi Düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü Sahibini Buldu
30-05-2022 18:24

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneği Yönetim kurulu tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlediği 2.ncisi düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü bu yıl Feridun Kadri Timur’a Verildi.

Siverek Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneğinde düzenlenen ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Siverek Belediye Başkan yardımcısı Ali Gelener, Siverek Sivil Toplum Kuruluşlarından SİVİLDER Yönetim Kurulu başkanı Ayhan Ekinci ve Onursal Başkanı Koçali Aymaz, Gıda Maddeleri Odası başkanı Berat Dalaman, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı İnan, Siverek Kereste ve Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mecit Yakar,Terziler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay, Diyarbakır Siverekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Erol İş Adamı Sedat Sağır Şanlıurfa ve Siverek’te emek vermiş Eğitim Camiasının değerli öğretmenlerinin yanısıra Muhtarlar ve çok sayıda davetliler katıldı.

Açılış Konuşmasını Siverek Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneğin Başkanı Serman Karahan Yaptı. Karahan açılış konuşmasında Derneğin amacının neler olduğunu, burada neden toplandıklarını anlatan bir konuşma yaptı.Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneğini kurduktan sonra arkadaşlarla bir gönül bağı ve memleketimize bir takım sosyal aktiviteler yapabilmek adına, değerli insanları toluma model olarak göstererek değerlere değer katmak .

Bir şeyler yapma gereksinimi duyduk Süveydadan başlamak istedik Süveyda bir tesadüf olamazdı Süveyda kalbin en değerli yeri en hayati sıvısı yani insanın büğrünün ortasında yürek dediğimiz insan kalbinin içindeki en hayati sıvısı en değerli yeri. Süveyda İnananlara göre sevgi noktası inanmayanlara göre günah noktası Süveydanın kara tarih içerisinde siyah renginden ötürü ona sevdada denir yani Süveyda ve Sevda aynı anlama gelir. Kara tarih içerisinde Sevda büyür Hani mahallede derler ya falan kişinin oğlu veya kıza kara sevdaya tutulmuş Kara sevda rengini siyahtan aldığı için bütün tecelli denizleri bütün aşk fırtınaları bu kara nokta için dalgalanır çırpınır. Aşırı sevgi aşırı aşırı dalgalanma bir parçalanma vücutta oluşturduğu zaman bu dalgalanma vücudun ve bedenin her tarafını kaplar bunun adıda aşktır. Bu parçalanma gerçekleştiği zaman artık aşık ne yaptığını bilemez olur.

Süveyda İsmi bir Siverek ile tesadüf müydü Tarihteki Siverek ismi Süveyda oluşu bir tesadüf müydü bana göre bir tesadüf değildir. Bana göre belki de ilahi güç bunu böyle istiyor. Siverek’in tarihteki ismi Süveyda’ya baktığımız zaman İranlılar siyah yıkıntılar Suryaniler abbasiler siyah harabeler siyah taşlar şimdi Siverek ile Süveyda’nın isim olarak birbirine benzerliği biraz daha dernek çatısı altında Süveydayı işlememi biraz daha bana cesaret verdi. Hem Siverek adı hem de bir Siverekli Dünyanın neresinden giderse gitsin maddeden sıyrıldığı zaman ilaki manaya dönecektir. sonunda dönüp geleceği yer yine Siverek olacaktır. Bütün kan vücutta döner aynı noktaya gelir Süveyda da aynı Siverekli gibi Dünyayı gezer dolaşır gezer en son Siverek’e bir özlem bir hasret duyar.

Bu vesileyle gelen tüm misafirlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

KOÇALİ AYMAZ

1.ncisi düzenlenen Süveyda ödülü bilindiği üzere bana verilmişti bu vesileyle Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneği yönetim Kuruluna ve onların nezdinde başkan Serman Karahan kardeşimi yürekten kutluyorum Teşekkürlerimi iletiyorum. Siverek saygın ve mütevazi insanlarını bir araya toplayan Süveyda sevgi ödülünü benim için çok anlamlıdır Süveyda Siverek’in tarihteki ismi ve en çok sevdiğim isimdir bu vesileyle sayın Timur kardeşime takdim ediyor hayırlı olmasını diliyorum.

SÜVEYDA SEVGİ ÖDÜLÜ FERİDUN KADRİ TİMUR’A VERİLDİ.

2.ncisi Düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü Feridun Kadri Timur aldı.

Timur ödül törenine gelen tüm misafirlere hoş geldiniz şeref verdiniz hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.Süveyda Sevgi ödülünü bana layık gören değerli insanlarına şükranlarımı iletiyorum. Ayrıca bu Ödülü Siverek Sevdalısı olan Değerli büyüğüm Koç Ali Aymaz ağabeyimden almak bana şeref ve onur verdi. bununla beraber hayatımın yirmi yılını geçirdiğim sokaklarında top oynadığım oyun oynadığım bu mahallede almak ayrıca gururlandırdı bu vesileyle emeği geçenlerden başta Serman Karahan beye ve onun yönetim kuruluna ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. dedi.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCI İBRAHİM GÜLLÜOĞLU

2.ncisi Düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü Plaket törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ‘da katıldı. Güllüoğlu ödül töreninde yaptığı açıklamasında öncelikle Karahanlar Derneğinin düzenlemiş olduğu Süveyda plaket ödül törenine bulunmaktan şeref duydum.Uzun yıllar Belediyecilik yaptığım için ben Siverekliler’in yeğeniyim her gelen Siverekli sen bizim yeğenimizsin diyerek bende elimden geldiğince kendilerine yardımcı oluyordum. bu vesileyle Siverek’te Maviş kardeşimin bu kadar sevildiğini bilmiyordum Karahanlar Derneğinin Düzenlemiş olduğu Süveyda Sevgi ödülünü aldığı için kutluyorum tebrik ediyor rabim yolunu açık etsin diyorum.

DİYARBAKIR SİVEREKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI BURHAN EROL

2.ncisi Düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü Plaket törenine Diyarbakır Siverekliler Kültür ve Dayanışma Başkanı Burhan Erol’da katıldı Erol ödül töreninde yaptığı açıklamasında Bende Diyarbakır Siverekliler Derneği yönetim kurulu arkadaşlarımın selamlarını getirdim burda olmaktan onur duydum şeref duydum bir Siverekli olarak ne yapılmak istenirse her zaman Diyarbakır Siverekliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak destek vereceğini altını çiziyorum Değerli Kardeşim Serman Karahan beye ve Onun çalışma arkadaşlarına Süveyda sevgi ödülü değerli insanlara verdiği için ve bu güzel insanları topladığı için ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

SİVİLDER BAŞKANI AYHAN EKİNCİ

2.ncisi Düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü Plaket törenine SİVİLDER Yönetim kurulu başkanı Ayhan Ekinci’de katıldı. Ekinci Süveyda ödül töreninde açıklamalarında öncelikle Süveyda Sevgi ödülü çok anlam ifade ediyor 1.ncisi değerli büyüğümüz Koçali Aymaz abimize verildi İkincisi bugün Siverek’imizin aydın insan toplulkları arasında Maviş abimize yani Feridun Kadri Timur beye Verildi. Kendilerini kutluyorum. Bu anlam ifade eden Süveyda Sevgi ödülünde olmaktan mutluluk duyuyorum emek veren herkese şükranlarımı iletiyorum dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER