Spor

3 Bin 93 Öğrenci Ücretsiz Spor Kurslarından Yararlanıyor

Çocukların ve Gençlerin Fiziksel ve Sosyal Gelişimine Katkıda Bulunmak İçin Ücretsiz Spor Kursları Sunuyor. Peki, Bu Kurslar Nasıl Bir Etki Yaratıyor?

3 Bin 93 Öğrenci Ücretsiz Spor Kurslarından Yararlanıyor
14-12-2023 13:27

Kayapınar'daki Spor Kurslarının Genel Bakışı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Spor Yerleşkesi, Spor Parkı ve Park 75'te çeşitli spor dallarında ücretsiz kurslar veriliyor. Bu kurslar arasında futbol, basketbol, voleybol, atletizm, tenis, hentbol, buz pateni ve yüzme branşları bulunuyor. Toplamda 3 bin 93 kişi, bu kurslardan faydalanıyor.

Kursların Çocuklar Üzerindeki Etkisi

7 - 14 yaş aralığındaki çocuklar, alanında uzman eğitmenlerin yönetiminde düzenlenen bu spor okullarına katılıyor. Kurslar, çocukların hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor ve onları sportif faaliyetlere teşvik ediyor.

Ücretsiz Yüzme Kursları ve Katılımcı Sayıları

Belediyeye ait kapalı yüzme havuzlarında devam eden ücretsiz yüzme kurslarına toplamda 952 kişi katılıyor. Bu kurslar, 518 erkek ve 434 kadın öğrenciyi kapsıyor. Özel öğrenciler için de yüzme eğitimleri sunuluyor ve kayıtlar hafta içi her gün alınıyor.

Belediye Başkan Vekili Arif Karaman'ın Açıklamaları

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, belediyenin spora ve sporcuya verdiği önemi vurguladı. Karaman, "Biz istiyoruz ki modern Kayapınar’ımızda her bir çocuğumuz en az bir spor dalında lisans sahibi olsun. Bu yüzden birçok farklı alanda ücretsiz kurs imkanı sağlıyoruz. Kurslarımız yaz ve kış devam ediyor. Kayıtlarımız da her daim açıktır. Sevgili gençlerimizi spor yapmaya bekliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER