Sağlık

3 günlük bebeğe on iki bağırsak ameliyatı yapıldı

dünyaya gelen bir bebekte nadir görülen bir sağlık sorunu tespit edildi, fakat uzman ellerde yapılan ameliyatla ne oldu?

3 günlük bebeğe on iki bağırsak ameliyatı yapıldı
17-10-2023 10:00

Şırnak'ta Doğuştan Kapalı Bağırsaklı Bebek Sağlığına Kavuştu

Doğum Sonrası Fark Edilen Sağlık Sorunu

Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde doğan bebek İnan, doğduktan sonraki kusmaları sebebiyle detaylı bir takibe alındı. Uzmanlar, yenidoğanın beslenemediğini fark ederken, yapılan tetkiklerde bebekte doğuştan gelişmemiş bir bağırsak sorununu tespit etti.


Doğru Teşhis ve Başarılı Ameliyat

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdest Teğin tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu, bebekteki on iki parmak bağırsağının anne karnında gelişmediği ortaya çıktı. Aile, bu zorlu süreçte ameliyatın Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yapılmasını tercih etti. Bebek İnan, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

"Hem anestezi hem de pediatri ekibinin de özverili ve tecrübeli olması lazım. Burada ekibimiz sayesinde bu ameliyatları yapabiliyoruz." - Op. Dr. Serdest Teğin


Uzman Doktorun Açıklamaları

Op. Dr. Serdest Teğin, bu tür hastalıkların anne karnında gelişen ve doğumdan sonra belirti gösteren sorunlar arasında olduğunu belirtti. Teğin, bu başarılı ameliyatın ardından bebeğin beslenmeye başladığını ve kısa süre içinde taburcu edildiğini ifade etti. Ayrıca, böylesine özel ameliyatların deneyimli ve özverili bir ekip tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekti.

```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER