Asayiş

37 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Davanın İddianamesi Kabul Edildi

Yıkılan Zümrüt Apartmanı İle İlgili Dava 28 Şubat'ta Görülecek: Sanıklara Ağır Hapis Cezası Talebi

37 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Davanın İddianamesi Kabul Edildi
12-01-2024 13:52

Zümrüt Apartmanı Faciasının Detayları

Adıyaman’da, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği Zümrüt Apartmanı faciasıyla ilgili dava, Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Karayolları 87. Şube Şefliği karşısında bulunan zemin+8 katlı apartmanın çökmesi sonucu gerçekleşen bu trajedi, büyük yankı uyandırdı.

İddianamede Sanıklara Yöneltilen Suçlar

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası ile yargılanmaları istendi. İddianamede, yapı sorumlusu müteahhit, teknik uygulama sorumlusu ve belediye yapı kontrol biriminin asli kusurlu olduğu belirtildi.

Yapılan Analizler ve Kusurlar

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından yapılan analizlere göre, binanın karot değerlerinin düşük olduğu ve kullanılan malzemenin akma dayanımı değerlerinin kabul edilebilir düzeyde olmadığı tespit edildi. Bu bulgular, facianın arkasındaki asli kusurları ortaya koydu.

Dava Süreci ve Tutuklu Sanıklar

Mahkeme, ilk duruşma tarihini 28 Şubat 2024 olarak belirledi. Dava dosyasında, müteahhit Bilal K. ve oğlu Yavuz K. ile teknik uygulama sorumlusu Sedat G. H. tutuklu olarak yargılanacaklar. Ayrıca, şirket sahibi Ertuğrul K. firari durumda ve aranıyor.

"Müteahhit Bilal K., oğlu Yavuz K. ve teknik uygulama sorumlusu Sedat G. H. tutuklu yargılanırken, Şirket Sahibi Ertuğrul K. ise firari olarak aranıyor." - İddianame

Bu dava, yapı güvenliği ve inşaat standartlarına dair önemli soruları gündeme getirirken, kaybedilen canların adalet arayışını da temsil ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER