Gündem

5 Kişinin Öldürüldüğü Saldırı Davası Devam Ediyor

Bu korkunç saldırının davasında hangi gelişmeler yaşandı?

 5 Kişinin Öldürüldüğü Saldırı Davası Devam Ediyor
14-06-2024 10:30
MARDİN

Duruşma ve Katılımcılar

Mardin'de geçen yıl Irak uyruklu 5 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili dava, Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah K. ve Faris A. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Murat Y. ve İbrahim D. ise duruşmada bulunmadı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve tarafların avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Sanıkların Savunmaları ve Talepleri

Tutuklu sanıklar Abdullah K. ve Faris A., önceki savunmalarını tekrarlayarak tahliye talebinde bulundular. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliye taleplerini yinelediler.

İddianame ve İstenilen Cezalar

İddianamede, tutuklu sanıklar Abdullah K. ve Faris A. ile tutuksuz sanık Murat Y. hakkında "kasten öldürme", "nitelikli yağma" ve "ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 11 yıldan 18'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca, tutuksuz sanık İbrahim D. hakkında "izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Olayın Detayları

Mardin'de, Artuklu-Nusaybin kara yolunun Yeniköy mevkisinde 19 Ocak 2023 tarihinde Irak plakalı bir cip durdurulmuş ve düzenlenen silahlı saldırıda araçta bulunan Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63) ve Abdullah Saleh Mustafa (69) olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yaralanan Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) ise kaldırıldıkları hastanede kurtarılamamıştı. Bu vahşi saldırı, geniş yankı uyandırmış ve güvenlik güçleri olayı aydınlatmak için kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı.

Mahkemenin Kararı ve Sonraki Adımlar

Mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verirken, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme, delillerin toplanması ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla titiz bir çalışma yürütüyor. Bir sonraki duruşmada, yeni delillerin ve tanık ifadelerinin değerlendirilmesi bekleniyor.

Ailelerin Tepkileri ve Beklentileri

Hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşmada duygusal anlar yaşadı. Adaletin yerini bulmasını ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep eden aileler, mahkemenin kararını yakından takip ediyor. Aileler, davanın sonuna kadar sürecin takipçisi olacaklarını ve adaletin tecelli etmesini beklediklerini ifade ettiler.

"Sanıkların tutukluluğunun devamına karar verildi. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi." "Adaletin yerini bulmasını ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Bu korkunç saldırının davasında hangi gelişmeler yaşandı? Duruşma ve katılımcılar. Sanıkların savunmaları ve talepleri. İddianame ve istenilen cezalar. Olayın detayları. Mahkemenin kararı ve sonraki adımlar. Ailelerin tepkileri ve beklentileri. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER