Gündem

6 Şubat Depremlerinin Acı Yıl Dönümü: Bir Ailenin Kaybı ve Mücadelesi

57 Yakınını Kaybeden Bir Babanın Hikayesi: Acı, Anılar ve Yeniden Doğuş

6 Şubat Depremlerinin Acı Yıl Dönümü: Bir Ailenin Kaybı ve Mücadelesi
29-01-2024 14:47

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ilk yıldönümünde, Adıyaman'daki evi ve iş yerini kaybeden, aynı zamanda eşi, çocukları ve 57 yakınını yitiren Gürkan Tepe'nin hikayesi, hayatta kalmanın ve kaybetmenin derin izlerini taşıyor. Depremden bir hafta önce eşinin doğum gününü kutlayan Tepe, geçen bir yılın acısını ve anılarını yeniden yaşıyor.

Yıkılan Hayatlar ve Anıların Hüznü

Gürkan Tepe, 6 Şubat'ta yaşanan depremde eşi Derya ve çocukları Yusuf (7) ile Ece'yi (13) kaybetti. 17 saat boyunca enkaz altında kalan ve nihayetinde kurtarılan Tepe, ailesini ve 57 akrabasını toprağa verdi. İlçede inşaat malzemesi satan iş yerini ve depolarını yitiren Tepe, enkazdan çıkardığı malzemelerle yeniden iş yerini açma çabasında.

Acının İzleri ve Anılarla Yaşamak

Vefat eden eşinin doğum gününü videolarla anımsayan Tepe, yaşadıkları binanın enkazını ziyaret ederek acısını tazeledi. Depremin getirdiği acıyı halen üzerinden atamayan Tepe, ailesini ve geçmişini hatırladığı her anla mücadele ediyor.

Kendi İnşa Ettiği Evlerin Sağlamlığı ve Ironi

"Hamdolsun yaptığım binalarda hiçbir can kaybı yok. Ama maalesef oturduğum bina depremde hemen yıkıldı." - Gürkan Tepe

Gürkan Tepe, kendi inşa ettiği binaların depremi hasarsız atlattığını, ancak yaşadığı binanın hemen yıkıldığını belirtiyor. Oğlunun son nefesini duyduğu ve kızını kaybettiği acı dolu anları anlatırken, yaşadığı 17 saatlik deprem sonrası deneyiminin ömründen yıllar götürdüğünü ifade ediyor.

Deprem Öncesi ve Sonrası: Kaçınılmaz Kader

Tepe, depremden önce eşiyle kendi yaptırdığı daha güvenli bir binaya taşınma konusunda konuştuğunu, ancak eşinin mahalleyi terk etmek istememesi nedeniyle eski evlerinde kalmayı tercih ettiklerini paylaşıyor. Deprem anını ve sonrasında yaşadıklarını anlatırken, ikinci deprem sırasında da enkaz altında kaldığını ve yardımsever insanların ve devletin desteğiyle hayatta kaldığını dile getiriyor.

Yeniden Ayağa Kalkma Çabası ve Geleceğe Bakış

Tepe, geçirdiği büyük kayıpların ardından yeniden iş yeri açarak hayatını sürdürmeye çalışıyor. Deprem anlarını ve kayıplarını unutamayan Tepe, Türkiye'nin herhangi bir yerinde deprem olması durumunda yardıma koşacağını söylüyor. Yaşadığı acı deneyimleri,r.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER