Kültür & Sanat

69. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları

il oluşunun 69. yıl dönümünde, kentin geçmişten bugüne gelişimini ve geleceğe yönelik planlarını anlattı. Adıyaman’ın geçmişten bugüne nasıl bir yol kat ettiği...

69. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları
01-12-2023 21:00

Adıyaman'ın Tarihi Gelişimi

Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, 1 Aralık 1954 tarihinde il statüsü kazanan Adıyaman’ın 69. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Başkan Bulucu, Adıyaman’ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve son 21 yılda sosyal, kültürel ve ekonomik olarak büyük değişimler gösterdiğini vurguladı.

Adıyaman’da AK Parti Dönemindeki Yatırımlar

Başkan Bulucu, AK Parti iktidarının son 21 yılında Adıyaman’a yapılan sayısız projelerle büyük bir değişim ve dönüşümün sağlandığını belirtti. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye kadar birçok alanda devlet yatırımlarıyla Adıyaman'ın parlak dönemlerini yaşadığını ifade etti.

"Depremde yitirdiğimiz canlarımızın aziz hatıralarına hürmetle Allah’ın izniyle tarihi ve kültürel dokusu ile modern mimarisini harmanlayarak çok özel ve çok güzel bir Adıyaman’ımızı gelecek nesillere bırakacağız." - Emrah Erkan Bulucu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı

Adıyaman’ın Deprem Sonrası Yeniden İnşası

Başkan Bulucu, 6 Şubat depremlerinin Adıyaman’da büyük hasar ve yıkıma neden olduğunu, ancak devletin hızlı müdahalesiyle vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Barınma sorununu hızla çözerek, vatandaşları konteyner kentlere ve barınma merkezlerine yerleştirdiklerini ifade etti.

Adıyaman’ın Geleceği İçin Yapılan Çalışmalar

Bulucu, Adıyaman için inşa edilecek 50 bin konut ve 23 bin 640 köy evinin planlarını anlattı. Ayrıca, kentsel ve yerinde dönüşüm projeleriyle şehrin daha güvenli hale getirileceğini ve Adıyaman'ın tarihi ve kültürel dokusunu modern mimariyle birleştirerek gelecek nesillere aktarılacağını vurguladı.

Sonuç: Adıyaman’ın Gelişen Yüzü ve Yeniden İnşası

Başkan Bulucu’nun vurguları, Adıyaman’ın tarihinden bugüne kadar olan yolculuğunu ve geleceğe yönelik planlarını öne çıkarıyor. Adıyaman’ın hem tarihi hem de modern yüzünü koruyarak gelişmeye devam etmesi, bu topraklar için çalışan herkese bir teşekkür niteliğinde.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER