Gündem

8 Yaşındaki Narin Güran Son Yolculuğuna Uğurlandı

Acı dolu bir vedada, 8 yaşındaki Narin’in cenazesi nasıl bir mesaj taşıyor? Toplumun vicdanını derinden sarsan bu olayda geride kalanlar ne söylüyor?

 8 Yaşındaki Narin Güran Son Yolculuğuna Uğurlandı
10-09-2024 09:00

Acı Dolu Bir Veda: Narin'in Cenazesi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Diyarbakır’da kaybolan ve günler sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulunan küçük kızın cenazesi, Batıkarakoç 2. Camisi’ne getirildi. Cenazede tabutunun üzerine gelinlik bırakılan küçük Narin, gözyaşları ve dualar eşliğinde musalla taşına konuldu.

Vicdanların Yürek Burkan Konuşması

Cenaze töreninde konuşan Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, yaptığı duygusal konuşmada toplumun vicdanına seslendi. Müftü Büyük, "İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir gündeyiz" diyerek Narin Güran’ın masumiyetine vurgu yaptı. Bu olayın insanlık adına büyük bir sınav olduğunu belirtti.

"Narin'imiz cennettedir, masumdur. Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. Allah bizleri vicdan sahibi insanlardan eylesin." - Celal Büyük

Cenaze Törenine Geniş Katılım

Cenazeye Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, AK Parti ve CHP milletvekilleri, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. İl Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, küçük Narin’in tabutu omuzlara alınarak son yolculuğuna uğurlandı. Diyarbakır Valisi de tabuta omuz vererek aileye destek oldu.

Kürtçe Ağıtlarla Toprağa Verildi

Narin Güran’ın cenazesi, Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Defin sırasında acılı kadınlar Kürtçe ağıtlar yakarak acılarını dile getirdi. Tüm camilerde Narin Güran için sela okundu ve kent genelinde büyük bir hüzün havası esti.

SoruÅŸturma Devam Ediyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma derinleştirilerek sürüyor. Küçük kızın öldürülmesine ilişkin tutuklanan amcası S.G'nin yanı sıra, aile bireyleri ve diğer şüpheliler de soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Olayla ilgili adaletin sağlanması ve suçluların hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütülüyor.

Olayın Şok Edici Detayları

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, olayın detaylarını paylaştı. Narin Güran’ın öldürüldükten sonra çuval içinde Eğertutmaz Deresi’ne bırakıldığını, üzerinin taş ve dallarla kapatılarak gizlenmeye çalışıldığını açıkladı. Bu insanlık dışı olay, toplumda derin bir iz bıraktı ve adaletin tecellisi için gözler soruşturmanın sonucuna çevrildi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER