Sağlık

80 Yaş ve Üzeri Yaşlılara Yerinde Sağlık Hizmeti

YAŞAM Merkezi İle Yaşlılara Evlerinde Sağlık Hizmeti Sunuluyor

80 Yaş ve Üzeri Yaşlılara Yerinde Sağlık Hizmeti
07-12-2023 13:45

Mardin'de Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM), 80 yaş ve üzeri yaşlılara evlerinde sağlık hizmeti sunmak amacıyla hizmete açıldı. Bu merkez, yaşlıların aktif, üretken ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini desteklemeyi amaçlıyor.

YAŞAM Merkezi'nin Rolü ve Hizmetleri

“YAŞAM Merkezi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açıldı ve yaşlılara evlerinde sağlık hizmeti sunuyor.”

YAŞAM Merkezi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteriyor. Doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan bir ekip, her ay düzenli olarak 80 yaş ve üzeri bireyleri evlerinde ziyaret ederek gerekli durumlarda tedavi sağlayacak. Evde tedavisi yapılamayan yaşlılar, hastaneye getirilerek muayene edildikten sonra tekrar evlerine götürülecek.

Evde Sağlık Uzmanı Doktor Emre Arslan'ın Açıklamaları

Evde Sağlık Uzmanı Doktor Emre Arslan, YAŞAM biriminin aktif olarak görev aldığını belirterek, bu hizmetin mobil birimde pratisyen hekim, hemşireler ve gerontologlar tarafından yürütüldüğünü ifade etti. Dr. Arslan, "Burada çalışmamızdaki prensibimiz 80 yaş üstü hastaların primer bakımını sağlayarak sağlıklı bir şekilde yaşlanmalarını ve hayatlarını sürdürmelerini sağlamak" dedi.

Pilot Uygulama ve Hasta Memnuniyeti

Dr. Arslan, pilot uygulama olarak başladıkları mahallede 150 kayıtlı hastanın bulunduğunu ve her birim olarak 300 hastaya bakım sağladıklarını belirtti. 80 yaşındaki hasta Halise Karakaş ise bu uygulamadan çok memnun olduğunu dile getirerek, "Eskiden hastaneye gidene kadar çok zorlanıyordum, ama şimdi gelip beni evden alıyorlar" ifadelerini kullandı.

YAŞAM Merkezi'nin bu hizmeti, yaşlıların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırıyor ve onların yaşam kalitesini artırıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER