Spor

A Milli Futbol Takımı Çeyrek Final İçin Avusturya ile Karşılaşıyor

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2024'teki çeyrek final hedefiyle Avusturya'ya karşı önemli bir mücadeleye çıkıyor. Bu zorlu maçta neler yaşanacak? Türkiye, çeyrek finale adını yazdırabilecek mi?

A Milli Futbol Takımı Çeyrek Final İçin Avusturya ile Karşılaşıyor
02-07-2024 15:00
İSTANBUL

Türkiye'nin Grup Performansı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) grubunu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile aynı grupta mücadele eden Türkiye, 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile grubunu Portekiz'in ardından ikinci sırada bitirdi. Şimdi ise gözler çeyrek final için yapılacak Avusturya maçında.

Avusturya'nın Grup Liderliği

Avusturya, D Grubu'nda Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele etti. Grubu 6 puanla lider olarak tamamlayan Avusturya, Türkiye karşısında da galibiyet arayacak. Bu turu geçen takım, Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek final mücadelesine çıkacak.

Hakem ve Maç Bilgileri

Maçı Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek. Dias'ın yardımcılıklarını Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Dördüncü hakem ise Ukrayna Futbol Federasyonu'ndan Mykola Balakin olacak. VAR görevini ise Portekizli Tiago Martins üstlenecek.

Türkiye'de Önemli Eksikler

Milli Takım'da kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın kart cezalısı oldukları için forma giyemeyecekler. Ancak cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı sahadaki yerini alabilecek. Avusturya'da ise Hollanda maçında cezalı duruma düşen Patrick Wimmer, Türkiye'ye karşı oynayamayacak.

Ceza Sınırındaki Oyuncular

A Milli Futbol Takımı'nda Avusturya maçı öncesinde 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler, bu maçta da sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.

Tarih Boyunca Türkiye-Avusturya Maçları

Türkiye ile Avusturya arasında bugüne kadar oynanan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet aldı, bir maç ise berabere bitti. Son olarak 26 Mart'ta Viyana'da oynanan hazırlık maçında Avusturya, Türkiye'yi 6-1 mağlup etmişti. Bu sonuç, Avusturya'nın Türkiye karşısındaki en farklı galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Milli Takımın 630. Maçı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya ile karşılaşarak tarihindeki 630'uncu maçına çıkacak. Türkiye, 101 yıllık tarihinde 344'ü resmi, 285'i özel toplam 629 maç oynayıp, biri hükmen 244 galibiyet, 148 beraberlik ve 237 yenilgi yaşadı.

Montella Yönetiminde 12. Maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 12. sınavını Avusturya karşısında verecek. Montella'nın yönetimindeki ilk 3 karşılaşmayı kazanan Türkiye, sonrasında oynadığı 5 maçta ise galibiyet elde edemedi. Ay-yıldızlı ekip EURO 2024'ün ilk maçında Gürcistan'ı yenerek galibiyet özlemine son verdi.

Türkiye'nin İtalyan teknik adam yönetimindeki maç sonuçları şöyle:

  • Hırvatistan-Türkiye: 0-1
  • Türkiye-Letonya: 4-0
  • Almanya-Türkiye: 2-3
  • Galler-Türkiye: 1-1
  • Macaristan-Türkiye: 1-0
  • Avusturya-Türkiye: 6-1
  • İtalya-Türkiye: 0-0
  • Polonya-Türkiye: 2-1
  • Türkiye-Gürcistan: 3-1
  • Türkiye-Portekiz: 0-3
  • Çekya-Türkiye: 1-2

Türkiye'nin 2024 Performansı

2024 yılındaki 8'inci maçına Avusturya karşısında çıkacak olan A Milli Takım, bu yıl oynadığı 4 hazırlık maçında galibiyet elde edemedi. 2024'teki üç resmi maçında ise 2 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı. Yılın ikinci maçında Avusturya'ya 6-1 mağlup olan Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda ise Gürcistan'ı 3-1 yenip, Portekiz'e 3-0 kaybetti ve Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Türkiye ve Avusturya'nın Kadroları

Türkiye'nin Kadrosu:

  • Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
  • Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli)
  • Orta saha: İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Hakan Çalhanoğlu (Inter)
  • Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Avusturya'nın Kadrosu:

  • Kaleciler: Niklas Hedl (Rapid Wien), Heinz Lindner (Union SG), Patrick Pentz (Brondby)
  • Defans: Flavius Daniliuc (Salzburg), Kevin Danso (Lens), Philipp Lienhart (Freiburg), Phillipp Mwene (Mainz), Stefan Posch (Bologna), Leopold Querfeld (Rapid Wien), Gernot Trauner (Feyenoord), Patrick Wimmer (Wolfsburg), Maximilian Wöber (Mönchengladbach)
  • Orta saha: Christoph Baumgartner (Leipzig), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Marco Grüll (Rapid Wien), Florian Kainz (Köln), Konrad Laimer (Bayern München), Alexander Prass (Sturm Graz), Marcel Sabitzer (Dortmund), Romano Schmid (Werder Bremen), Matthias Seidl (Rapid Wien), Nicolas Seiwald (Leipzig)
  • Forvet: Marko Arnautovic (Inter), Maximilian Entrup (Hartberg), Michael Gregoritsch (Freiburg), Andreas Weimann (West Brom)AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER