Gündem

AA Muhabiri Yasin Dikme Vefatının 1. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Yasin Dikme’yi anma töreni nasıl gerçekleşti? Meslektaşları ve ailesi onun anısını nasıl yaşatıyor?

AA Muhabiri Yasin Dikme Vefatının 1. Yılında Mezarı Başında Anıldı
02-10-2024 13:15

Yasin Dikme'nin Anısına Bir Araya Gelindi

Anadolu Ajansı’nın Gaziantep Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak Şanlıurfa’da görev yapan kıdemli muhabir Yasin Dikme, vefatının 1. yılında mezarı başında anıldı. 43 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Dikme, ailesi, meslektaşları ve sevenleri tarafından unutulmadı. Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesindeki kabri başında düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Yasin Dikme’nin hayatında iz bıraktığı insanlar, onu bir kez daha saygıyla andılar.

Meslektaşlarından Duygusal Konuşmalar

Anma törenine katılan Anadolu Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar, Dikme ile uzun yıllar sahada birlikte görev yaptıklarını dile getirerek duygusal bir konuşma yaptı. "Yasin her zaman güler yüzlü, yardımsever ve çalışkan bir insandı. Onun yokluğu hepimizi derinden üzüyor," diyen Kocalar, Dikme’nin bıraktığı güzel anılar ve geride kalan çocuklarıyla ilgilenmeye devam edeceklerini söyledi. Meslektaşları da acılarını paylaşarak, Yasin Dikme’yi minnetle andı.

Dikme’nin Mesai Arkadaşları Onu Unutmadı

Dikme’nin yakın mesai arkadaşı Eşber Ayaydın da törende yaptığı konuşmada, "Yasin sadece mesai arkadaşımız değil, aynı zamanda kardeşimizdi. Onunla geçirdiğimiz her an çok kıymetliydi. Acımız hala çok taze," ifadelerini kullandı. Anma töreni boyunca duygusal anlar yaşanırken, meslektaşları onun çalışkanlığı ve insanlara olan sevgisini hatırlatarak, Yasin Dikme’nin anısını yaşatacaklarını belirttiler.

Yasin Dikme'nin Meslek Hayatı

1980 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde dünyaya gelen Yasin Dikme, Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı ile Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2010 yılında Anadolu Ajansı’nda çalışmaya başlayan Dikme, uzun yıllar boyunca hem kameraman hem de muhabir olarak görev yaptı. Özellikle Şanlıurfa ve Suriye sınırındaki gelişmelere dair çok sayıda haber, fotoğraf ve görüntüye imza attı. Savaş muhabirliği sertifikası da bulunan Dikme, birçok başarıya imza attı.

Başarılarıyla Hatırlanan Bir Gazeteci

Yasin Dikme, kariyerinde elde ettiği başarılarla da dikkat çekti. 2012 yılında Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen Zoom yarışmasında “Yılın En İyi Haber Görüntüsü” dalında ikinci oldu. Ayrıca 2019 ve 2021 yıllarında yine aynı dernek tarafından düzenlenen Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nda ödüller kazandı. Bu ödüller, onun meslek hayatındaki başarılarının ve özverisinin bir göstergesiydi.

Yasin Dikme’nin Ailesi ve Geride Bıraktıkları

Yasin Dikme, evli ve 3 çocuk babasıydı. Eşi Fidan Dikme ve çocukları Ecrin, Ömer ve Mehmet Yasin, anma töreninde gözyaşlarıyla onu andı. Meslektaşları, arkadaşları ve ailesi, Yasin Dikme’nin geride bıraktığı anılara sahip çıkmaya ve onun anısını yaşatmaya kararlılar. Dikme’nin hem gazetecilik hem de insan olarak gösterdiği özveri, ona duyulan sevgi ve saygıyı artırmaya devam ediyor.

"Yasin kardeşimizden geriye bıraktığı güzel anılar ve pırlanta gibi çocukları kaldı. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olup emanetine sahip çıkacağız." AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER