Gündem

ABD'de Tutuklu Timur Cihantimur'a Saldırı

Timur Cihantimur’un Tutukevinde Saldırıya Uğraması Şok Yarattı

ABD'de Tutuklu Timur Cihantimur'a Saldırı
20-07-2024 21:30
ANKARA

İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından annesiyle ABD'ye kaçan ve Türkiye'nin talebi üzerine Boston'da yakalanan Timur Cihantimur’un kaldığı tutukevinde saldırıya uğradığı belirtildi. Peki, Cihantimur'a kimler saldırdı ve neden? Bu olayın ardındaki detaylar neler?

New Jersey'deki Tutukevinde Saldırı

Cihantimur’un avukatları Victoria Kelleher ve Martin Weinberg tarafından mahkemeye sunulan 10 sayfalık dilekçede, müvekkillerinin 12 Temmuz’da sevk edildiği New Jersey’nin Newark şehrinde 18 yaş altındakilerin bulunduğu tutukevinde ciddi bir saldırıya uğradığı ifade edildi.

“Müvekkilimizin ev hapsine çıkarılması konusunda ikinci kez taleplerimizi ilettik.”

Dilekçede, Cihantimur’un 18 Temmuz’da tutukevinde ortak kullanılan telefon kuyruğunda 3 kişinin saldırısına uğradığı belirtildi. Kafasına ve yüzüne darbeler alan Cihantimur’un bir dişinin kırıldığı ve hastaneye kaldırıldığı, burada dudaklarına dikiş atıldığı bildirildi. Ancak hastanede boş yatak olmadığı için tıbbi müdahale sonrası tekrar tutukevine getirildiği ve karantina bölümüne yerleştirildiği kaydedildi.

Avukatların Talepleri

Avukatlar, mahkemeden, 17 yaşındaki Cihantimur’un önceden sabıkası olmadığı, ABD vatandaşı olduğu ve kaldığı yerin güvenli olmadığı gerekçesiyle, ABD’de bulunan teyzesi ve amcasının yanında gözetim altında tutulması talebinde bulundu.

“Cihantimur’un kaldığı yerin güvenli olmadığı gerekçesiyle ev hapsi veya yerinin değiştirilmesi talebimiz reddedilmişti.”

Eyüpsultan'daki Kaza

1 Mart'ta Eyüpsultan'da meydana gelen kazada, seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken, aynı yönde ilerleyen iki araçtan biri buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı. Kazada yaralanan 5 kişiden biri olan Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

ABD'ye Kaçış ve Yakalanma

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un aracıyla olay yerinden uzaklaşıp, annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye gittikleri tespit edilmişti. Şüphelilerin iadesi için Türkiye Adalet Bakanlığı tarafından ABD yetkili makamlarına iletilen geçici tutuklama talep evrakı üzerine, Cihantimur ve annesi 14 Haziran'da Boston'da polis tarafından yakalanmıştı.

18 Haziran'da ayrı saatlerde mahkemeye çıkarılan anne-oğulun tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, avukatlar müvekkillerinin kaldığı tutukevinin şartlarının kötü olduğunu savunarak ev hapsi veya yerinin değiştirilmesi talebinde bulunmuş ancak bu talep 21 Haziran’da yapılan duruşmada hakim tarafından reddedilmişti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER