Sağlık

Acil Ambulans Helikopter Sevki

Yaşlı Hastanın Acil Durumu: Ambulans Helikopterle Hayat Kurtaran Sevk

Acil Ambulans Helikopter Sevki
30-12-2023 16:10

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Ahmet Seven, safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle acil tıbbi müdahale gerektiren bir durumla karşı karşıya kaldı. İlk olarak Uludere İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan Seven, daha sonra Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak hastanın durumunun ağırlaşması üzerine, ambulans helikopter ile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmesine karar verildi. Peki, bu hızlı müdahalenin hastanın durumuna etkisi ne oldu ve bu tür acil durumlarda ambulans helikopterin önemi nedir?

Ahmet Seven'in Tedavi Süreci

Ahmet Seven, Uludere İlçe Devlet Hastanesinde ilk müdahalesinin ardından Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Fakat buradaki tedavi sürecinde ağrılarının artması nedeniyle, daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesi gerektiği anlaşıldı.

Ambulans Helikopterle Hayat Kurtaran Sevk

Seven, Şırnak Devlet Hastanesinden Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na ambulansla getirildi. Burada hazır bekletilen ambulans helikopter ile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bu hızlı ve etkili sevk işlemi, özellikle yaşlı ve acil müdahale gerektiren hastalar için hayati öneme sahip.

Ahmet Seven, ambulans helikopter ile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER