Gündem

Diyarbakır'da Toplu Taşıma Devrimi: Hafif Raylı Sistem Projesi Yeniden Tasarlanıyor

Toplu ulaşımı nasıl dönüştürecek olan bu proje, Diyarbakır'a ne gibi yenilikler getirecek?

Diyarbakır'da Toplu Taşıma Devrimi: Hafif Raylı Sistem Projesi Yeniden Tasarlanıyor
02-05-2024 11:18
DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki toplu taşıma hizmetlerini iyileştirmek amacıyla Hafif Raylı Sistem Projesi'ni yeniden gözden geçiriyor. Proje, konforlu, güvenli ve ekonomik toplu ulaşım hizmetleri sunmayı hedefliyor ve yıl içinde yapım çalışmalarına başlanması planlanıyor.

Projenin Genel Özellikleri

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük'e göre, 14 kilometre uzunluğundaki Hafif Raylı Sistem, Dağkapı'dan başlayıp Kayapınar'daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kadar uzanacak. Sistem, 20 istasyondan oluşacak ve projenin ihalesi ile birlikte yapım çalışmaları bu yıl içinde gerçekleştirilecek.

Yolcu Kapasitesi ve Operasyonel Detaylar

Genel Sekreter Gördük, projenin ayrıntılarını şu sözlerle aktardı: "Bir uçtan diğer uca 37 dakikalık bir süre öngörüyoruz. İlk etapta 20 araç alınacak, bunlardan 18'i aktif olarak kullanılacak ve 2 araç yedekte tutulacak. Başlangıçta günlük 75 bin yolcu taşınması hedefleniyor, 2040 yılına kadar bu kapasite artırılacak."

Revizyon Neden Gereklendi?

Projenin depolama alanı olarak düşünülen Sağlık Bakanlığına bağlı 100 dönümlük arazi üzerinde anlaşmazlık yaşanması ve nüfus yoğunluk yerlerinin değişmesi gibi nedenlerden ötürü projenin revize edilmesi gerektiğini belirten Gördük, bu sürecin 21 Mayıs itibarıyla başlatıldığını ifade etti.

Kent ve Toplum Üzerindeki Etkileri

Projeye ilişkin tüm sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlarla bilgi alışverişinin yapılacağını belirten Gördük, "Proje hayata geçtikten sonra, halkımızın araç bekleme süreleri azalacak, rahat ve konforlu ulaşım hizmeti almaları konusunda önemli bir adım atılmış olacak. Ayrıca raylı sistem diğer ulaşım sistemlerinden daha ucuz olacağı için halkımız ekonomik olarak da rahat edecek" dedi. İHA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER