Politika

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi Milletvekillerinin Değerlendirmelerinden Sonra Teklife Dönüşecek

9. Yargı Paketi'nin içeriği ne olacak? Milletvekillerinin değerlendirmeleri nasıl şekillenecek?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi Milletvekillerinin Değerlendirmelerinden Sonra Teklife Dönüşecek
26-06-2024 20:00
ANKARA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'nin Sürecini Anlattı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'nin, milletvekillerinin taslak üzerindeki değerlendirmelerinin tamamlanmasının ardından teklife dönüşeceğini açıkladı. Tunç, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve paketle ilgili AK Parti Grubu'nun çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Etkin ve hızlı bir yargı sistemi için önemli düzenlemelerin yer aldığı paketin, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak üzerinden milletvekillerinin değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra teklife dönüşeceğini belirtti.

"Etki Ajanlığı" Tartışmalarına Açıklık Getirdi

Bakan Tunç, "etki ajanlığı" tartışmalarına ilişkin sorulara yanıt vererek, bu tür bir şeyin söz konusu olmadığını vurguladı. Kamuoyuna yansıyan çalışmanın yanlış aktarıldığını belirten Tunç, Türkiye aleyhine başka bir devlet ya da organizasyon lehine suç işleyenlerin casusluktan da cezalandırılmasına yönelik düzenlemelerin olduğunu açıkladı.

“Türkiye'de araştırma yapanların cezalandırılacağı yönündeki değerlendirmelerin doğruluk payı yok. Mesela; kişisel verileri ihlal eden ve bunu casusluk kastıyla yapanların hem kişisel verilerin ihlalinden hem de casusluktan cezalandırılmasını öngören düzenlemelere kimsenin itiraz etmeyeceğini düşünüyoruz. Kamuoyuna yanlış aktarılıyor.”

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Yargının Kararı Bekleniyor

Sinan Ateş cinayeti davasının başlayacağının hatırlatılması üzerine Tunç, bağımsız ve tarafsız yargının soruşturmayı tamamladığını ve kovuşturma aşamasına geçildiğini ifade etti. Konunun yargıda devam ettiğini vurgulayan Tunç, bu konuda siyasi sonuç çıkarmak için manipülasyon yapılmaması gerektiğini belirterek, tarafsız ve bağımsız yargının kararını beklemek gerektiğini söyledi.

“Bunu hiçbir tarafa, o tarafa bu tarafa çekmemek lazım. Bundan siyasi sonuç çıkarmak için birtakım manipülasyonlar yapmamak lazım. Tarafsız ve bağımsız yargının kararını beklemek gerekir.”

Yargı Paketinin Geleceği Ne Olacak?

9. Yargı Paketi'nin milletvekillerinin değerlendirmelerinin ardından teklife dönüşeceğini belirten Tunç, yargı sisteminde etkin ve hızlı bir düzenleme getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Ancak bu düzenlemelerin milletvekillerinin onayına bağlı olduğunu, bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte paketin teklife dönüşeceğini ifade etti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER