Gündem

Adıyaman'da Depremzedeler Baykar'ın İnşa Ettiği Yeni Konutlara Yerleşiyor

Deprem sonrası yaralarını saran Adıyamanlılar, Baykar'ın inşa ettiği kalıcı konutlara taşınmaya başladı. Yeni evlerine kavuşan vatandaşlar, bu imkanı sunan Bayraktar ailesine ve devlete nasıl teşekkür ediyor?

Adıyaman'da Depremzedeler Baykar'ın İnşa Ettiği Yeni Konutlara Yerleşiyor
11-08-2024 13:30

Baykar'ın İnşa Ettiği Konutlar Teslim Ediliyor

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman'da büyük yıkıma yol açmıştı. Depremin ardından başlatılan yardım kampanyaları kapsamında Baykar tarafından inşa edilen konutlar, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Adıyaman'ın Örenli Mahallesi'nde inşa edilen 349 konut, büyük bir sevinçle sahiplerine teslim ediliyor.

Yeni Evine Kavuşan Ayhan Arslan'ın Hikayesi

Yeni evinin anahtarını teslim alan depremzede Ayhan Arslan, yaşadığı zorlu süreci ve yeni yuvasına kavuşmanın mutluluğunu AA muhabirine anlattı. Depremde evini kaybeden ve bir süre kiralık bir evde kalan Arslan, "Deprem anında yaşadığımız korku tarif edilemezdi. İlk haftalar çok zordu ama devletimizin desteği sayesinde yeniden toparlanmaya başladık," dedi.

Normal Hayata Dönüş

Arslan, depremden yaklaşık 1,5 yıl sonra, yaşamlarının yeniden normale döndüğünü ve artık eski düzenlerine kavuşmakta olduklarını belirtti. "Adıyaman, depremden ciddi zarar gördü. Ancak bu zorlu süreçte devletimizin yanımızda olması bize güç verdi. Şimdi yeni evimize yerleşiyoruz ve yeniden umut doluyuz," diye konuştu.

Bayraktar Ailesine Teşekkür

Yeni evine taşınmaya hazırlanan Arslan, devlet yetkililerine ve Bayraktar ailesine minnettarlığını dile getirdi. "Devletimizden Allah razı olsun. Bayraktar ailesinin bu büyük desteği sayesinde evimize kavuştuk. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu zor günleri birlik ve beraberlikle atlatacağız," ifadelerini kullandı.

Baykar Yönetiminden Açıklama

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta başlattığımız 1012 hanelik kalıcı konut projemizin sonuna yaklaştık. 349 hanelik Adıyaman etabımızda tamamlanan dairelerin anahtarlarını teslim etmeye başladık. Allah bir daha böylesi felaketlerle bizleri sınamasın," diyerek projenin önemine dikkat çekti.

Birlik ve Beraberlikle Güzel Günlere

Yeni evlerine kavuşan depremzedeler, geleceğe umutla bakıyor. Bu zorlu süreçte devletin ve hayırseverlerin sağladığı destekler, toplumun dayanışma gücünü bir kez daha gösterdi. Adıyamanlılar, birlik ve beraberlik içinde eski güzel günlerine kavuşmayı umut ediyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER