Gündem

Adıyaman'da Gazze'ye Yönelik Saldırılar Protesto Edildi

Adıyaman'da toplanan bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına nasıl tepki gösterdi? Meydanlarda neler yaşandı?

Adıyaman'da Gazze'ye Yönelik Saldırılar Protesto Edildi
28-07-2024 09:32
ADIYAMAN

Adıyaman'da bir grup vatandaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için toplandı. Adıyaman Filistinliler Dayanışma Platformu üyeleri ve vatandaşlar, Mimar Sinan Kültür Parkı'nda buluşarak, tepkilerini göstermek üzere bir araya geldiler.

Demokrasi Parkı'na Yürüyüş

Katılımcılar, İsrail karşıtı sloganlar atarak Demokrasi Parkı'na kadar yürüdüler. Bu yürüyüş sırasında grup üyeleri, Filistin halkının yanında olduklarını vurgulamak için çeşitli pankartlar taşıdılar ve İsrail'e karşı olan tepkilerini dile getirdiler. Adıyaman sokakları, sloganlarla yankılandı.

Filistin İçin Dualar

Yürüyüşün sonunda gruptakiler, Filistinliler için dua ettiler. Bu duygusal anlar, katılımcıların Filistin halkına olan desteklerini manevi olarak da gösterdiklerini ortaya koydu. Dua esnasında bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Platform Başkanı Abdulkadir Kurt'un Açıklamaları

Adıyaman Filistinliler Dayanışma Platformu Başkanı Abdulkadir Kurt, meydanda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurt, "Adıyaman olarak Filistin için meydanda bulunuyoruz ve bulunmaya devam edeceğiz. Filistin özgürlüğe kavuşana kadar bizler meydanlarda olacağız." dedi. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'de mecliste ayakta alkışlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

ABD ve İngiltere'ye Eleştiri

Kurt, konuşmasında ABD ve İngiltere'nin işbirliğini eleştirerek, "Bu, ABD ve İngiltere'nin işbirliğidir. Biz bunların özgürlük söylemlerinden bıktık usandık. Filistin'in özgürlüğü için hep beraber burada olacağız." ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

Adıyaman'ın Duruşu

Kurt, son olarak Adıyaman halkının Filistin'e olan desteğini vurgulayarak, "Adıyaman, ayakta olacak." dedi. Bu sözler, protestoya katılanların Filistin halkına olan bağlılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Meydanlarda olmaya devam edeceklerini belirten Kurt'un açıklamaları, etkinliğin en çarpıcı anlarından biriydi.

Adıyaman Filistinliler Dayanışma Platformu Başkanı Abdulkadir Kurt: "Filistin özgürlüğe kavuşana kadar bizler meydanlarda olacağız. Çok kısa süre içinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ABD'de mecliste ayakta alkışlandı. Bu kabul edilebilir bir durum değil." AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER