Gündem

Adıyaman’da ‘Kentin Yeniden İnşası’ İçin Kapsamlı Çalıştay Düzenlendi

Adıyaman nasıl yeniden inşa edilecek? İşte bu sorunun cevabını arayan çalıştay, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile gerçekleştirildi.

Adıyaman’da ‘Kentin Yeniden İnşası’ İçin Kapsamlı Çalıştay Düzenlendi
12-05-2024 20:30
ADIYAMAN

Adıyaman Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) bileşenlerinin iş birliğiyle düzenlenen ‘Kentin Yeniden İnşası’ temalı çalıştay, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Çalıştay, şehrin geleceğine yön verecek önemli kararların alınmasını amaçlıyor.

Çalıştayın Katılımcıları ve Açılış Konuşması

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, TMMOB Mimarlar Birliği Adıyaman İl Temsilciliği Sekreteri Ufuk Bayır ve Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Tekin gibi isimlerin yanı sıra, meslek odalarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri bu önemli etkinlikte yer aldılar. Çalıştay, Adıyaman'ın depremden sonra karşılaştığı zorlukları aşmak ve şehri yeniden inşa etmek için bir araya gelen uzmanların görüş alışverişinde bulunduğu bir platform oldu.

Belediye Başkanı Tutdere’nin Açılış Konuşması ve Çalıştayın Amacı

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın deprem sonrası yeniden inşa sürecini, uzmanlar ve bilim insanlarıyla işbirliği içinde yürüteceklerini belirtti. Başkan Tutdere, “Belediye olarak inşa sürecinde uzmanlarla ve bilim insanlarıyla işbirliğini önemsiyoruz ve bunu sizlerle başaracağımıza inanıyoruz. İşbirliği ve dayanışma ne kadar güçlü olursa sorunların aşılması da o kadar kolay olur” dedi.

Çalıştaydan Beklenen Sonuçlar ve Yol Haritası

Başkan Tutdere, çalıştay sonucunda elde edilecek sonuç raporuyla kentin yeniden inşasına yönelik yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti. Bu yol haritası, şehrin gelecekteki planlamasını şekillendirecek ve olası eksikliklerin önceden tespit edilerek giderilmesini sağlayacak bir rehber olacak.

Uzman Görüşleri ve Çalıştayın Sonucu

Başkanın konuşmasından sonra, alanlarında uzman olan katılımcılar, kentin yeniden inşasına dair çeşitli önerilerde bulundular. Bu öneriler, Adıyaman’ın sadece yapısal değil, sosyal ve ekonomik anlamda da yeniden canlanmasına katkı sağlayacak nitelikteydi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER