Gündem

Adıyaman'da Küçük Başkanın Büyük İstekleri

23 Nisan'da bir çocuk nasıl bir gün boyunca Adıyaman'ı yönetti ve kent için neler istedi?

Adıyaman'da Küçük Başkanın Büyük İstekleri
23-04-2024 20:30
ADIYAMAN

Geçici Başkanın Çiçekler ve Temizlik Talebi

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin koltuğuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Borsa İstanbul 4'üncü sınıf öğrencisi Öykü Mina Işık oturdu. Işık, deprem sonrası Adıyaman için tozun ve enkazın olmadığı, çiçek gibi bir şehir yaratılması talimatını verdi, böylece şehrin yıkımdan kurtulup yeniden canlanacağını vurguladı.

Küçük Başkanın Gözlemleri ve Talepleri

"Depremde yaralarımız oldu, üzüldük. Yaraların sarılacağına inanıyorum. Çocuklar için tiyatro ve spor salonları, temiz yollar ve parklar istiyorum," diye konuştu minik başkan Öykü Mina Işık.

Başkan Işık, okul bahçesindeki sert zeminlerin yumuşatılmasını, konteyner kentlerde yaşayan çocuklar için daha iyi koşulların sağlanmasını ve şehirdeki toz sorununun çözülmesini istediğini belirtti. Bu taleplerle, depremde yaşanan acıların unutulmasını ve Adıyaman'ın yeniden çiçek gibi bir yer haline gelmesini arzuladığını dile getirdi.

Vali Tutdere'nin Yanıtı ve Taahhütleri

Vali Abdurrahman Tutdere, Öykü Mina'nın taleplerine cevaben, "Zorluklar dayanışma ile aşılır. Şu anda şehrin içme suyu ve altyapısı üzerinde çalışıyoruz. Kısa sürede Adıyaman'ı toz ve molozdan arındıracağız," dedi ve özellikle toz sorununa öncelik vereceklerini vurguladı.

Kentteki çeşitli sorunları çözmek için diğer büyükşehir belediyelerinden destek alacaklarını söyledi. Başkan Tutdere, Adıyaman'ı depremin izlerinden arındırma ve kentte yaşam kalitesini artırma konusunda kararlı olduklarını ifade etti. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER